Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Yüreğimizi yakan acıyla yıkıldık: Hüner Coşkuner’i kaybettik

Yüreğimizi yakan acıyla yıkıldık: Hüner Coşkuner’i kaybettik … “Bir büyük ustayı genç yaşta 58 yaşında kaybettik. Türk Musikisi ve Türk Sanat Müziğinin duayen güçlü sesi Solist Hüner Coşkuner’ i kaybettik…” detaylar haberimizde… Mustafa Göksel

Yüreğimizi yakan acıyla yıkıldık: Hüner Coşkuner’i kaybettik

Değerli okurlar ve sevgili dostlar 2020’deki sıkıntı ve üzüntüler biter ve 2021 mutluluklar ve güzelliklerle gelir desekde yine acılar üzüntülerimiz ve kaybettiğimiz değerlerimiz içimizi yakmaya devam ediyor. Bu haberi hazırlarken ağlaya ağlaya döküldü cümleler. Bir büyük ustayı genç yaşta 58 yaşında kaybettik. Türk Musikisi ve Türk Sanat Müziğinin duayen güçlü sesi Solist Hüner Coşkuner’ i kaybettik. Ölümünde en acı tarafı da Prof. Gündüz Geidkoğlu’nun başkanı olduğu LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı yönetiminde uzun yıllar hizmet ederek Lösemi Hastası insanlarımız için koşturup yıllarca mücadele ederken, kendisinin de kemik iliği kanseri dolayısı ile vefat etmesi oldu.

Bir süredir kanser tedavisi gören sanatçı Hüner Coşkuner, yoğun bakıma kaldırılmasının ardından bu akşam yaşamını yitirdi. 58 yaşındaki sanatçının sağlık durumuyla ilgili hastaneden yapılan açıklamada nefes darlığı sonrası durumunun ağırlaştığı bildirilmişti.

İlk albümünü 1987 yılında çıkaran ünlü sanatçı, 2000 yılında çıkardığı Klasikler 2 adlı çalışması ile müzik dünyasında büyük çıkış yakalamıştı. Yardım derneklerinde gönüllü çalışan sanatçının çok sayıda hayran kitlesi bulunuyor. İşte, Hüner Coşkuner’in hayatıyla ilgili bilgiler sizlerle.

Sanatçı Hüner Coşkuner’in hayatı ve biyografisi, vefat haberiyle merak konusu oldu. Kemik iliği kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gören 58 yaşındaki sanatçı bu akşam yaşamını yitirdi.

Sanata küçük yaşlarda başlayan, Melahat Pars, Kamuran Yarkın ve Feriha Tunceli gibi isimlerden ilham alan Coşkuner, sosyal sorumluluk projelerine kendisini adamıştı. Coşkuner, Türkiye’nin kadın Türk Sanat Müziği duayenleri arasında kabul gördü.

HEP BİRLİKTE HÜNER COŞKUNER’İ TANIYALIM

Hüner Coşkuner 1 Nisan 1963’te İstanbul’da dünyaya geldi. Hüner Coşkuner, lise yıllarında Emin Ongan yönetimindeki Üsküdar Cemiyeti’ne giderek çok büyük bir birikime sahip oldu. Çok küçük yaşta sanat hayatına atılan Hüner Coşkuner sahne repertuvarını daha da genişletmek amacıyla yine çok değerli hocalardan feyz aldı. Bunlardan bazıları Melahat Pars, Kamuran Yarkın ve Feriha Tunceli’dir.

Sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Hüner Coşkuner, Lösemili Çocuklar Vakfı başta olmak üzere Bedensel Engelliler, Dünya Şizofrenliler Derneği’nde gönüllü olarak çalıştı. Albüm ve şiir kitabı gelirlerinin bir kısmını bu vakıflara ve derneklere bağışladı. Bu faaliyetleri uzun süre devam ettirdi.

İlk albümünü 1987 yılında Selami Şahin’in müzik yapım şirketi Şahinler Plak’tan çıkaran sanatçı ardından 1989 yılında Çaçan Plak’tan çıkardığı Sakın Dönme Geriye adlı stüdyo albümüne imza atmıştır. Bu albüm müzik otoriteleri tarafından sanatçının en başarılı albümlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Sonra sırasıyla Beni Sevmeni İstiyorum, Gidemezsin, Haydi Tut Ellerimi, Gidiyor ve Olamaz isimli stüdyo albümlerine imza atmıştır. Yine 1993 yılında çıkan Gidiyor adlı albüm Hüner Coşkuner’in önemli projelerinden biri olmuştur. 1995 yılında Elenor Müziğe transfer olan sanatçı Elenor Müzik etiketi altında 10 adet stüdyo albümüne imza atmıştır. 2000 yılında çıkardığı Klasikler 2 adlı albümü deyim yerindeyse müzik dünyasını kasıp kavurmuştur.

2015 yılında sözleri ve müziği kendisine ait olan şarkılardan oluşan Seni Acele Görmem Lazım adlı albümü çıkarmıştır. Gerek sahne asilliğine gerekse sesine hürmeten çok kişi tarafından sevilip dinlenen sanatçı Türkiye’nin kadın Türk Sanat Müziği duayenleri arasında kabul görmektedir. Bizde sanat camiamız ve tüm sevenleri adına başsağlığı diliyoruz. Urlar içinde yat. Mekanın cennet olsun Hüner ablacım.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica