Mecit Ünal

Yürüyüş… Dağ Fare Doğuracak

Adalet Yürüyüşünde
Dağ Fare Doğuracak

15 Haziran’da başlayan ve sonuna kadar desteklediğim “ADALET YÜRÜYÜŞÜ” 20. Gününde. 20 gündür Ülkemizin Anamuhalefet partisi (CHP) lideri Kılıçdaroğlu yürüyor. Bu yürüyüşü Türkiye’nin en az yüzde 70’inin desteklediğini düşünüyorum. 16 Nisan referandumunuda “hayır” tarafında irade kullanan hiçbir seçmenin bu yürüyüşe karşı çıkacağına inanmıyorum. “evet” tarafında irade kullanan seçmenlerden vatan sevgisi ve vatan derdi olanların “adalet” hissiyatından dolayı yürüyüşü destekledikleri inancı var bende.

Dünya’da ses getiren bu yürüyüş 9 Temmuz 2017 tarihinde Maltepe’de yapılacak bir mitingle son bulacak. Bu tarih geçtiğimiz günlerde parti sözcüsü tarafından açıklandı.
Bu haberi akarhaber.com’dan “Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü bitireceği tarih ve yer belli oldu” başlıklı yazıda okudum.

Parti sözcüsü Bülent Tezcan çok iddialı açıklamasının giriş kısmında; “İktidara bir tavsiyemiz var adaletten korkmayın. Partinizin adında adalet var, adaletten korkuyorsunuz. Türkiye’nin bir adalet sözcüsü var. Sözcünün adı Kemal Kılıçdaroğlu. Bu yürüyüşün sonu sizler için de gelecekte hayırlı olacaktır. Hesabınızı verirken de hukuk ve adalet önünde vereceğiniz bir Türkiye yaratılacak, onun yolu devam ediyor”, “bu yürüyüş 9 Temmuz günü İstanbul’daki mitingle bitmeyecek, bir yeni yürüyüşten bahsetmiyorum ama bu mücadele adaleti kazanıncaya kadar devam edecek”, dedi.

Buraya kadar herşey normalmiş gibi gözükebilir.

Ancak, bu yürürüyüşü desteklemesine rağmen, sonuç alma ile ilgili “bişey çıkmaz… ne kadar yürürse yürüsün bişey elde edemez… karşıdaki nuh der peygamber demez… adam elindeki gücü kaybetmemek için herşeyi yapar… sonuç alınsa ilk seçimde bunun defterini dürer… iş sonuç almada, yoksa hangi eylemi yaparsan yap boşa… valla yürüsün, Demirel ne dedi, ‘yollar yürümekle aşınmaz’ o misal yani… yürüse ne olacak, yürüyeceğine sözünü ettiği belgeleri açıklasa onbeş yıllık zulüm yerle yeksan olur…” diyen vatandaşları doğrulamış olacaklar.

Bende, bu yürüyüşün herhangi bir sonuç alınmadan sonuçlandırılmasından yana değilim. Ancak Bülent beyin açıklaması tam bir “teslimiyetçi” korkak politikayı işaret ediyor. Sürekli miting, sonuç alıncaya kadar nöbet eylemleri neden devam ettirilmiyor? Anlamak mümkün değil.

Yazımın başlığında söylediğim gibi “Adalet Yürüyüşünde Dağ Fare Doğuracak”… bunu öncelikle parti yönetimi böyle istiyor. Başarısız bir eylemin ardından birilerinin istifası istenirse, sizde kurultay isteyenleri terörist ilan etmezsiniz, işallah…

Çok ağır şeyler söylemek geliyor içimden, ancak yinede sabır… sabır… sabır diyorum. Ve yanılmayı çok istiyorum…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica