Genel

Yüz yüze görüşme heyetinin ABD adına muhatabı belli oldu

Yüz yüze görüşme heyetinin ABD adına muhatabı belli oldu AKP hükümeti adına ABD’ye giden heyetle görüşmek için ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan görevlendirildi. Yüz yüze görüşme heyetinin ABD adına muhatabı belli oldu detaylar haberimizde…

Yüz yüze görüşme heyetinin ABD adına muhatabı belli oldu

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre AKP hükümeti adına gelen heyetle ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan ile görüşecek.

Görüşme, saat 18.00’de gerçekleşecek.

Adalet, Hazine ile Maliye ve Dışişleri bakanlıklarından 3’er temsilcinin yer aldığı heyete Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlık ediyor.

İki ülke arasında yaşanan gerginliğin giderilmesine dönük diplomatik görüşmelerde, süreci daha ileri taşıma kararı alınmıştı.

Heyetlerin görüşmesine neden olay neydi?

ABD yönetimi, 2 yıla yakın tutukluluğunun ardından ev hapsine alınan ABD’li papaz Andrew Brunson’ın ‘durumuyla’ ilgili sorumlu rol üstlendiği belirtilen Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e yaptırım uygulamıştı. ABD’nin bu açıklamasının ardından Türk Lirası, dolar karşısında hızla değer kaybetmeye başlamıştı. Bu gelişmelerin ardından diplomatik görüşmeler devam ederken yandaş basında ‘ABD ile bir ön mutabakat sağlandığı’ iddiası yayıldı. ABD tarafı ise bunu “Bir anlaşmaya varmış olsaydık Pastör Brunson buraya evine dönmüş olurdu” açıklamasıyla yanıt vermişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica