Siyaset

Yüzde 10 barajının korunmasında uzlaşıldı

Yüzde 10 barajının korunmasında uzlaşıldı Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saadet Partisi Başkanı Karamollaoğlu’nun buluşmasıyla ilgili; “Nezaket ziyaretiydi, ittifak zeminini hazırlayacak bir konuşma geçmedi” diye konuştu. Ayrıca Ünal seçimlere ilişkin, “Yüzde 10 barajının korunmasında uzlaşıldığını, önceliğin yerel seçimlerle ilgili düzenlemede” olduğunu ifade etti. Yüzde 10 barajının korunmasında uzlaşıldı detaylar haberimizde…

Yüzde 10 barajının korunmasında uzlaşıldı

“Öncelik yerel seçimlerle ilgili düzenlemede”

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, MKYK toplantısından sonra düzenlenen basın açıklamasında konuştu. Yüzde 10 barajının korunmasında uzlaşıldığını da belirten Ünal, “Öncelik yerel seçimlerle ilgili düzenlemede” ifadelerini kullandı…

Ünal’ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

“Amerika’nın tezini de çürüten bir ifade”

CHP’nin son 3 yıldan beri kullandığı temel argümanlardan birisi de Türkiye’nin DEAŞ mücadelesiydi. Biz Rakka’da PYD ile DEAŞ’ın ilişkisini de ortaya koymuştuk. Özellikle Rakka, Afrin, Deyr Ez Zor’da 400 DEAŞ’lıyı PYD’nin serbest bıraktığı, Türkiye’ye karşı savaşmak için serbest bıraktığı bilgisi de teyit edilmiş. Sizlerle paylaşmak istiyorum. Amerika’nın tezini de çürüten bir ifade.

“Fırat Kalkanı Harekatı’nda 3 bin DEAŞ’lı etkisiz hale getirildi”

Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin Ünal, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sivillere dönük azami dikkat gösteriyor. Fırat Kalkanı Harekatı çok kısa sürebilecekken, 6 ay sürdü. Bunun nedeni bu konudaki azami hassasiyetti. Fırat Kalkanı Harekatı’nda 3 bin DEAŞ’lı etkisiz hale getirildi. Bu süreçte hiç kimsenin sivillere dönük hassasiyet açıklamasına şahit oldunuz mu, hayır. Aynı şekilde Zeytin Dalı Harekatı’nda da azami hassasiyet gösterdiği halde söz konusu PYD/PKK olduğunda Avrupalı dostlarının nasıl harekete geçtiğini, karalama propagandasına başladıklarını içeride ve dışarıda görüyoruz” diye konuştu.

“Örgüte katılanlara ev ve araba gibi vaatler teyit edilmiş bilgilerdir”

Ünal, “PYD terör örügütü tarafından Rakka’dan Afrin’e takviye amacıyla örgüt mensuplarının kaydırıldığı söz konusu faaliyetin Rakka’da yoğun şekilde unsur ihtiyacı ortaya çıkardığı bu çerçevede örgüt tarafından genç kızlara âdeta çocuk yaştaki gençlere dönük askere alma çalışmaları başlatıldığı ayrıca teşvik amacıyla gönüllü olarak örgüte katılanlara ev ve araba gibi vaatlerde bulunduğu da teyit edilmiş bilgiler arasında” dedi.

“Yüzde 10 barajının korunması hususunda mutabakata varıldı”

Uyum yasaları komisyonları, 5 komisyon olarak çalışmaya devam ediyor. Milli Mutabakat Komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Seçim kanununun bir gereği olarak, 1 yıl önce düzenlenmesi gereken yasalarla ilgili çalışmalar sürüyor. Yüzde 10 barajının korunması hususunda mutabakat oluştu.

“Yerel seçimlerde tek zarf tek sandık”

Ünal, “Seçim pusulası konusunda partilerin asıl maksadı olan, kurumsal kimliğini korumak, oylarının belli olmasını sağlayacak şekilde çalışmamız da devam ediyor. Yerel seçimlerde tek zarf tek sandık üzerinden yapılacak seçimler. Meclis’e ilk olarak yerel seçimlere ilişkin düzenlemeyi göndereceğiz. Çünkü yerel yönetimler ile ilgili düzenlemenin yerel seçimlerden bir yıl öncesinden yasallaşması ve meclisten geçmesi gerekiyor. Milli mutabakat komisyonu çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Erdoğan ve Karamollaoğlu görüşmesi

“Son derece samimi bir ortamda karşılıklı Türkiye’nin gündemine dair değerlendirmeler yapıldı. Uyum yasalarına ilişkin tekliflerini sundular. Genel anlamda bir nezaket ziyareti, ve Türkiye’nin meselelerinin değerlendirildiği bir görüşme şeklinde cereyan etti.

İttifak konusunda herhangi bir zemin oluşturacak değerlendirme yapılmadı.”

“Muhatabımız Amerikalı bir general değil”

ABD’li komutanın Menbiç açıklamalarına ilişkin bir soru üzerine Ünal, “Bizim önceliğimiz Türkiye için tehdit oluşturan terör hedeflerinin kaynağı her neresi olursa olsun o terör kaynağını kaynağından yok etme kararlılığımız milletimize verdiğimiz sözün gereğidir. Muhatabımız Amerikalı bir general değil muhatabımız bizzat siyasetin kendisidir” dedi.

“Selim Temurci’ye teşekkürlerimizi iletiyoruz”

Selim Temurci’nin istifasının ardından AKP’nin yeni İstanbul İl Başkanı’nın Bayram Şenocak olmasına ilişkin Ünal, “Bugün İstanbul İl Başkanımız görevinden ayrıldığını açıkladı. Bugüne kadar hizmetlerinden dolayı Selim Temurci’ye teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ataması yapılan yeni il başkanımız Bayram Şenocak beye başarılar diliyoruz. 47 il ve 835 ilçede kongrelerimizi tamamladık. Nisan ayına kadar da bütün kongrelerimizi tamamlamayı planlıyoruz. 12 Eylül 2018’de de genel olağan kongremizi yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. Sözcü

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica