Genel

Zarab’ın istediği Haddisk bilişimcinin ofisinde ele geçirildi

Zarab’ın istediği Haddisk bilişimcinin ofisinde ele geçirildi ABD’nin İran’a yönelik ambargosunun delinmesiyle ilgili davada tanık olarak dinlenen Reza Zarrab’ın soruşturma savcılarına vermek için istediği, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Roysar Holding’e ait harddisk, İstanbul polisinin düzenlediği operasyonla ele geçirildi. Zarab’ın istediği Haddisk bilişimcinin ofisinde ele geçirildi detaylar haberimizde…

Zarab’ın istediği Haddisk bilişimcinin ofisinde ele geçirildi

ABD’de eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın da sanıkları arasında olduğu, Reza Zarrab’ın da tanık olarak dinleneceği davanın başlamasına 6 gün vardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne 22 Kasım’da imzalı bir ihbar e-maili geldi.

Hürriyet gazetesinden Toygun Atilla’nın haberine göre, Reza Zarrab’ın sağ kolu Regaip Akol’la birlikte çalıştıklarını ifade eden ihbarcı, kimliğinin gizli kalması koşuluyla şu bilgileri paylaştı:

FETÖ’cü polisler iddiası

“Uzun süredir yanlarında çalıştığım Regaip Akol ve arkadaşları Mustafa Hacısalimoğlu ve Sinem Arslan katıksız FETÖ’cüdür. Bunlara görevden alınan FETÖ’cü polisler sürekli evrak getirirler. Bunlar da bu belgeleri alıp ABD’ye götürüyor. Yine FETÖ’cü polisler yanlarına geldiler ve bunlara bir şeyler getirdiler. FETÖ’cü polislerin getirdiği şeyleri ABD’ye götürmeden yakalayın.”

Haddisk bilişimci Mustafa Hacısalimoğlu’nun ofisinde ele geçirildi

İhbar üzerine, mahkeme kararıyla Akol, Hacısalimoğlu ve Arslan takibe alındı. Üç ismin de ABD ile sık sık görüşmeleri olduğu belirlendi. 3 gün önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla operasyon düzenlendi. Reza Zarrab’ın ısrarla ABD’ye getirilmesini, davada kullanmayı istediği ve 24 saat sonra ABD’ye gönderileceği belirlenen Roysar Holding’e ait bilgileri içeren harddisk bilişimci Mustafa Hacısalimoğlu’nun ofisinde ele geçirildi.

“ABD’ye gönderin diye bir talimat gelmedi”

Polis sorgusunda FETÖ ile irtibatı olmadığını söyleyen Hacısalimoğlu, 19 Kasım’da ABD’den Reza Zarrab’ın avukatı Şems Al-Bazz’ın aradığını ve Roysar Holding’e ait bilgileri içeren harddiskin yedeklerinin olup olmadığını sorduğunu anlattı. Hacısalimoğlu ifadesinde, “Bu harddisk veya başka bir belgeyi hiç kimseye göndermedim veya vermedim. Hiç kimseden bu yönde talep gelmedi” dedi.

Savcılık: Reza Zarrab’ın avukatı Şems Al-Bazz’ın talimatıyla ABD’ye gönderilecekti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tespitlerine göre Roysar Holding’in bilgilerini içeren harddisk ABD’deki davada kullanılmak üzere Reza Zarrab’In avukatı Şems Al-Bazz’ın talimatıyla ABD’ye gönderilecekti. Bu da yine yapılan tespitlere göre Reza Zarrab’ın’ın sağ kolu Regaip Akol aracılığıyla olacaktı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica