Genel

Zarrabı kurtarmak için oyun içinde oyun oynanıyor

Zarrabı kurtarmak için oyun içinde oyun oynanıyor Reza Zarrab davası için Amerika’ya giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Amerika’da bir Türk vatandaşının İran ambargosunu delmek gerekçesiyle delilsiz şekilde “sırf Zarrab davasına örnek olması için” mahkumiyet aldığını söyledi. Zarrabı kurtarmak için oyun içinde oyun oynanıyor detaylar haberimizde…

Zarrabı kurtarmak için oyun içinde oyun oynanıyor

“sırf Zarrab davasına örnek olması için” mahkûmiyet…”

Reza Zarrab davası için Amerika’ya giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Amerika’da bir Türk vatandaşının İran ambargosunu delmek gerekçesiyle delilsiz şekilde “sırf Zarrab davasına örnek olması için” mahkûmiyet aldığını söyledi.

AKP kurucularından Nail Sengün…

Aksünger, “Devlet bu kadar parayı Zarrab’a harcarken bu davaya müdahil olmuyor. Bu adamı kurtarmadan Zarrab’ı zaten kurtaramazlar” dedi. Aksünger, New York’ta görüştüğü Kuyumcu’nun üvey ağabeyi Nail Sengün’ün de AKP kurucularından olduğunu dikkat çekti.

“Zarrab’ın Amerika’ya gidip tutuklandığı…”

Aksünger, ABD’de temsilcisi olduğu bir meteoroloji şirketi için 800 dolar değerindeki metal kobalt karışımını Türkiye’ye gönderen Kuyumcu için ABD yargısının malzemenin İran’a gönderildiği iddiasında bulunduğunu ve Zarrab’ın Amerika’ya gidip tutuklandığı 2016 Mart’ında bir gece evinin 100 kişilik FBI ekibi tarafından basılarak gözaltına alındığını söyledi.

“Bu malzeme nükleerde kullanılmaz…”

Türkiye’deki depoda malzemenin bulunduğunu anlatan Aksünger, Amerika’da bu işi duyan ekpertizin davada şahit olduğunu, “Bu malzeme nükleerde kullanılmaz. Rüzgâr tribünlerinde, uçak pervanelerinde kullanılır” ifadesini verdiğini aktardı.

“…bu mal İran’a gönderiliyor, nükleerde kullanılıyor dersen davada sanık değil şahit olursun”

“Sen, bu mal İran’a gönderiliyor, nükleerde kullanılıyor dersen davada sanık değil şahit olursun” denilen Kuyumcu’nun korkutulduğu için imza atmak zorunda kaldığını söyleyen Aksünger; 1.5 yıl süren davada 20 yılla yargılanan Kuyumcu’nun dava sonunda 3 yılı denetimli toplam 7 yıl mahkûmiyet aldığını belirtti.

Kuyumcunun mahkumiyet kararı ve Zafer Çağlayan dosyasının ortaya çıktığı gün ile aynı…

Kuyumcu’nun mahkûmiyet kararının çıktığı gün de Zafer Çağlayan dosyasının ortaya çıktığı gün ile aynı olduğunu söyleyen Aksünger, Kuyumcu’nun protesto için Adalet Bakanlığı önünde nöbet tuttuğunu da aktardı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica