Genel

Zeytin Dalı operasyonumuz için BM Güvenlik Konseyi bugün toplanacak

Zeytin Dalı operasyonumuz için BM Güvenlik Konseyi bugün toplanacak BM Güvenlik Konseyi’nden toplantı kararı… Fransa Dışişleri Bakanının çağrısının ardından BM Güvenlik Konseyi toplantı kararı aldı. Toplantı pazartesi günü yapılacak. Zeytin Dalı operasyonumuz için BM Güvenlik Konseyi bugün toplanacak detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Zeytin Dalı operasyonumuz için BM Güvenlik Konseyi bugün toplanacak

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye’nin Afrin harekatıyla ilgili çağrısının ardından, toplantı kararı aldı

Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi (BMGK), Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye’nin Afrin harekatıyla ilgili çağrısının ardından, toplantı kararı aldı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Birleşmiş Milletler’i acil durum toplantısına çağırmıştı

Reuters’ın haberine göre BMGK, pazartesi günü toplantı kararı aldı. Türkiye’nin Afrin harekatının ardından açıklama yapan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Birleşmiş Milletler’i acil durum toplantısına çağırmıştı. Drian “Tarafların çatışmaya bir son vermeleri ve bölgeye insani yardım ulaşımı sağlamaları gerekiyor” demişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Nato müttekimiz Fransa’nın yaptığı tam bir ihanet

Mevlüt Çavuşoğlu: Fransa’nın bize destek vermesini bekleriz

Terör örgütünün yanında olan ülke konumuna düşerler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa’nın Afrin harekatını BM’ye taşıma açıklamasını değerlendirdi. Çavuşoğlu, “Fransa’nın bize destek vermesini bekleriz. Konuyu BM’ye götürürlerse terör örgütünün yanında olan ülke konumuna düşerler” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak’ın başkenti Bağdat’ta açıklama yaptı.

“Müttefikinin değil terör örgütünün yanında olan ülke konumunda”

Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian’ın, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nu acil toplantıya çağrısını eleştirdi. Çavuşoğlu,”Fransa’nın bize destek vermesini bekleriz. Konuyu Birleşmiş Milletler’e götürecek olurlarsa, müttefikinin değil terör örgütünün yanında olan ülke konumuna düşerler, bizden de böyle muamele görürler” dedi.

“Konuları bilen bir ülkenin bizim operasyonumuzu Birleşmiş Milletler’e götürme ihtimalini görmüyoruz”

“Fransa, YPG’nin Suriye için oluşturduğu riski en az bizim kadar bilen bir ülkedir” diyen Çavuşoğlu, “Rakka operasyonundan sonra ABD’ye buraları YPG’ye değil, Rakka insanına, Rakka’da yaşayanlara verilmesini telkin etmiştir. Bu konuları bilen bir ülkenin bizim operasyonumuzu Birleşmiş Milletler’e götürme ihtimalini görmüyoruz” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica