Ekonomi

Zeytinoğlu Mayıs enflasyonu ve dış ticaret verilerini değerlendirdi

Zeytinoğlu Mayıs enflasyonu ve dış ticaret verilerini değerlendirdiZeytinoğlu; “yüksek döviz kurlarından ve maliyetten ötürü üretici fiyatlarının yıllık yüzde 28,71 ile hala yüksek seyrettiğini görüyoruz” dedi. detaylar haberimizde…

Zeytinoğlu Mayıs enflasyonu ve dış ticaret verilerini değerlendirdi

“ÜFE’nin yüksek olması TÜFE’nin yükseleceğini işaret etmektedir”

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Mayıs ayı enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede “Yıllık tüketici fiyatlarının yüzde 18,71’e gerilemesinde gıda enflasyonunun belirleyici olduğunu görüyoruz. Ancak yüksek döviz kurlarından ve maliyetten ötürü üretici fiyatlarının yıllık yüzde 28,71 ile hala yüksek seyrettiğini görüyoruz. ÜFE’nin yüksek olması önümüzdeki aylarda da enflasyonun yüksek olacağını ve TÜFE’nin aşağı inmesini zorlaştırabileceğini düşünüyoruz” dedi.

“15 milyar 998 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik”

Dış ticaret rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Mayıs ayında yüzde 12,21 artarak 15 milyar 998 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Kurun ihracatı desteklediğini görüyoruz. Kurun etkisi ile iç pazardaki daralma, ihracat imkanı olan sanayicilerimizi ihracata yönlendiriyor. İhracatta yüzde 10’un üzerindeki artışları çok önemli buluyoruz. Umarız önümüzdeki aylarda da ihracatımızdaki bu olumlu performans devam eder” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica