Ekonomi

Zolan: “Türkiye yerli ve milli enerjide çok yol kat etti”

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de katıldığı “Yenilenebilir ve Akıllı Enerji Uygulamaları” toplantısında konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Enerji Kentleri Birliği Başkanı Osman Zolan, Türkiye’nin yerli ve milli enerjide çok yol kat ettiğini söyledi.

Zolan: “Türkiye yerli ve milli enerjide çok yol kat etti”

DENİZLİ (İGFA) – Türkiye Belediyeler Birliğinin düzenlediği “Belediyelerde Yenilenebilir ve Akıllı Enerji Uygulamaları” konulu toplantı video konferans yöntemiyle yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Enerji Kentleri Birliği Başkanı Osman Zolan ile birlikte birliğe üye olan belediyelerin temsilcileri olmak üzere toplamda bine yakın kişi katıldı.  

“Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervleri bizleri heyecanlandırdı”

Enerji Kentleri Birliği Başkanı Osman Zolan, Türkiye’nin son yıllarda yerli ve milli enerji kaynaklarına yönelik pek çok alanda önemli atılımlar yaptığını kaydetti. Enerji Kentleri Birliği olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının doğru bir şekilde yönetilmesi yolunda çalıştıklarına dikkati çeken Başkan Zolan, dünyada enerji üzerine bir mücadele olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de dış ticaret açığımızın en büyük unsurunun enerji olduğunu görüyoruz. Son dönemde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’in gayretleriyle, yerli ve milli enerji noktasında olağanüstü bir noktaya geldik. Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervleri bizleri heyecanlandırdı. Doğu Akdeniz’deki mücadele ise gerçekten bir duruş, mavi vatan bizi çok heyecanlandırdı ve burada bir bilinç oluştu” dedi.

“Her türlü gayreti göstereceğiz”

Enerji Kentler Birliği’nin çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi veren Başkan Zolan, yerel yönetimlerin enerji yatırımlarıyla çok daha başarılı işlere imza atabileceğini belirtti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise, Türkiye’nin 2017-2019 yıllarında enerji verimliliği uygulamalarıyla 1 milyar dolara yakın tasarruf sağladığını belirterek, enerji verimliliğinin toplumsal algıda enerji kaynağı gibi görünmediğini söyledi. Yeniden değerlendirme çalışmaları yaptıklarını belirten Bakan Dönmez, “Döngüsel bir mantıkla kaynakları daha sorumlu kullandığımız, sürdürülebilir ve ürün ömrünün uzadığı bir sistemle daha az enerji harcayıp daha fazla katma değer üretmenin yollarını arıyoruz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica