Ekonomi

Züccaciye sektörü yükselişe odaklandı

Çin ve Almanya’da üretimin aksamasıyla birlikte 2021 yılında büyük bir yükselişe geçen züccaciye sektörü, 2022 yılında da yakaladığı ivmeyi sürdürmeyi hedefliyor.

İSTANBUL (İGFA) – 2021 yılında hedeflenen 235 milyon liranın üstüne çıkarak hedefleri aşan Avrupa’nın ilk ve tek bambu üreticisi olarak bambu mutfak gereçleri pazarının yüzde 82’sine hakim olan Bambum Genel Müdürü A. Selman Yar, yeni yılda katma değerli üretime devam ederek 2021 yılında elde edilen cironun yüzde 50 daha fazlasına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Yar, Ar-Ge ve inovasyona yapılan yatırımları artırarak pazarın ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini kaydetti.

2021 yılında yüzde 60 büyüme sağladıklarının altını çizen Yar,  pandemi ile birlikte sağlıklı ve doğal olan ürünlere ilginin arttığını gördüklerini anlattı.  Satışların yüzde 30’un e-ticaret üzerinden gerçekleştirdiklerini belirten Yar, “Ürünlerimiz bütün e-ticaret platformlarında son derece ilgi görüyor ve resmi web sitemiz sektörel olarak erişim sayısında ilk 2 içerisinde bulunuyor. Ürünlerimiz kolay ve ulaşılabilir olduğu için satış hacmi de yüksek oluyor” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica