Siyaset

Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanından Grevdeki Mersen İşçilerine Ziyaret

Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanından Grevdeki Mersen İşçilerine Ziyaret

Vatan partisi Kocaeli il başkanı Vedat Olguntürk, Gebze ilçe başkanı Yavuz Durmaz, yönetim kurulu üyeleri ve partililerle birlikte 161 gündür grevde olan MERSEN işçilerini ziyaret etti.- akarhaber

Ziyarette, Disk’e bağlı Birleşik Metal-iş sendikasının mali sekreteri Mahmut Polat, 2022 yılından bu yana fabrikada yetkili sendika olduklarını, toplu iş sözleşmesi zamanı geldiğinde, şirket yetkililerinin sendikayı tanımadıklarını ifade ederek görüşme masasına oturmadıklarını belirtti.

Mahmut Polat “sendikalı 5 işçinin de işten çıkarılması üzerine, sendikamıza kayıtlı 17 işçimizle grev kararı aldık ve 161 gündür grevdeyiz” dedi.

Grevdeki fabrika işçileri de yasal haklarını kullandıklarını, sendika önderliğinde haklarını alana kadar kararlılıkla grevi sürdüreceklerini belirttiler.

İşçilerle görüşen Vatan Partisi Kocaeli il başkanı Vedat Olguntürk, “6356 sayılı yasa, işveren ve işçi sendikaları arasındaki toplu iş sözleşmelerini düzenlemektedir. İşverenin yetkili sendikayı tanımıyorum deme hakkı yoktur. Bu anayasal bir yasal haktır. Fransız işverene Türk kanunlarını tanımamanın ne demek olduğu bir an önce gösterilmelidir. Bu ülkenin sömürge olduğunu sananlara gereken yanıt verilmelidir.

Bu ve benzeri birçok olay gösteriyor ki, bu sistem çökmüştür. Bu gün devlet idaresinde bulunanlar yaptıkları kanunları uygulatamaz ve ülkeyi yönetemez hale gelmişlerdir.

Vatan Partisi, emekçinin hukukunu savunan yegane partidir. Sendikal örgütlenme hakkının ve emekçilerin örgütlenmesinin önündeki tüm engeller Vatan Partisi iktidarında kaldırılacaktır. Tek çözüm Vatan Partisi kadrolarının iktidara gelmeleri ve Vatan Partisinin üretim devrimi programının uygulanmasıdır” İfadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster