Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Başkan Hürriyet: “Sağlık emekçilerini bir gün değil her gün el üstünde tutmalıyız”

Başkan Hürriyet: “Sağlık emekçilerini bir gün değil her gün el üstünde tutmalıyız”

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sağlık emekçilerinin gününü tebrik eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Fedakar sağlık emekçilerini sadece bir gün değil her gün el üstünde tutmalıyız” dedi – akarhaber

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda sağlık hizmetlerinde önemli görevler üstlenen doktor, hemşire ve tüm sağlık emekçilerinin gününü kutladı. Fedakarca, gece gündüz demeden çalışan sağlık emekçilerinin haklarının ödenemeyeceğini belirten Başkan Hürriyet şu ifadelere yer verdi:

EL ÜSTÜNDE TUTMALIYIZ

Yaşamlarını riske atarak insan hayatını kurtarmak için düşünmeden, dinlenmeden görev yapan ve halk sağlığını korumak adına büyük özverilerle çalışan doktorlarımızı, akademisyenlerimizi, hemşirelerimizi, teknisyenlerimizi, aile hekimlerimizi, yardımcı sağlık personelini ve sağlık sektörüne hizmet eden tüm emekçileri sadece bir gün değil, her gün el üstünde tutmak gerekiyor.

HAKLARINI ÖDEYEMEYİZ

Ailelerinden ve kendi sosyal hayatlarından fedakarlık yaparak zor günlerimizde yanımızda olan, şifa olabilmek için tüm gayretlerini, bilgi ve birikimlerini halkımıza sunan sağlık çalışanlarımızın hakkını ödeyebilmemiz mümkün değil. Zor anlarımızda tek güvencemiz olan sağlık emekçilerimizin yanında olmamız gerekiyor.

AĞIR YAPTIRIM OLMALI

Ne yazık ki çalışma koşullarının ağırlığı karşısında kendi hayatlarını yaşayamaz hale gelen, idari açıdan hatalı uygulamalar dolayısıyla hastalarla karşı karşıya bırakılan sağlık çalışanlarımızın maruz kaldığı ‘şiddet’ ve ‘baskı’ hepimizi rahatsız ediyor. Sağlık emekçilerinin büyük emekler vererek elde ettikleri mesleklerini yapabilmeleri amacıyla sağlıkta şiddete ağır yaptırımların getirilmesini arzu ediyorum.

KUTLU OLSUN

‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ diyerek doktorlarımıza olan güvenini ortaya koyan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevgisini ve takdirini kazanmış, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük fedakarlıkla yerine getiren hekimlerimizin ve tüm sağlık emekçilerimizin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar, sağlıkta huzurun ve çalışma barışının sağlandığı, hukuken de güvencenin tesis edildiği günler dilerim.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica