Siyaset

Bedelli askerlik bekleyenleri umutlandıran açıklama

Başbakan Binali Yıldırım’la görüşen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den bedelli askerlik bekleyenleri heyecanlandıran bir açıklama geldi. Başbakan Yıldırım ile görüşmesinin ardından konuşan Destici’den, Bedelli askerlik bekleyenleri umutlandıran açıklama.

Bedelli askerlik bekleyenleri umutlandıran açıklama

Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici arasında dikkat çeken bir bedelli sohbeti yaşandı.Bedelli sohbetinin ipuçları sonunda Bedelli askerlik bekleyenleri umutlandıran açıklama geldi.

Her partinin kendi amblemiyle seçime katılmalı

Başbakanlık Konutu’nda gerçekleşen görüşmede Destici, Başbakan Yıldırım’a uyum yasaları çalışmasına ilişkin beklentilerini iletti.
Destici, barajın kaldırılması, ön seçimle adayların belirlenmesi, her partinin kendi amblemiyle katılacağı seçim ittifaklarının yapılabilmesi için önerilerini iletti.

Hakkari ve Şırnak‘ın da il olarak kalmalı

Destici’nin Yüksekova ve Cizre’nin il olmasını desteklediği ancak Hakkari ve Şırnak’ın da il olarak kalmasını istediği belirtildi.

BEDELLİ ASKERLİK GELİYOR MU?

Görüşmede Destici bedelli askerlik ile ilgili de dikkat çeken bir çıkış yaptı. Buna karşı olduklarını ancak bedelli askerliğin çıkması durumunda elde edilen gelirin SMA hastalarına aktarılması talebini de iletti. Bu talep sonrası konuşma Bedelli askerlik bekleyenleri umutlandıran açıklama durumuna geldi.

Gelir SMA hastalarına aktarılacak

Destici, gazetecilerin “Bedelli askerlik gündemde mi?” sorusuna, “Milyonların talebi var, SMA hastaları ile ilgili böyle bir teklifte bulunduk. Geçmişte 1-2 defa çıktı. Savunma Sanayi’nin de kaynağa ihtiyacı var. İki kesim arasında paylaştırılabilir” derken, “Bedelli konusunda başbakan bir adım atılacağını söyledi mi?” sorusuna da Destici, “Ben o konuda iyimser olduğunu gördüm. SMA hastalarına verilmesi konusunda” yanıtı vermesi dikkat çekti.

SMA hastalari ilac bekliyor

SMA hastaları ilaç bekliyor

Spinal Müsküler Atrofi (SMA), Türkiye’de bilinen adıyla Gevşek Bebek Sendromu’nun pençesinde 1300 çocuk var.

Bu hastalıkla mücadele eden çocukların tek umudu ABD’de yeni bulunan bir ilaç. Ancak pahalı olan bu ilaca ulaşmak çok zor. Son 3 ayda 18 çocuğun hayatını kaybettiğini belirten SMA hastası çocukların aileleri, sağlık Bakanlığı ve SGK’nın üretici firmalarla irtibata geçerek ilaca erişimin kolaşlaştırılmasını istiyor. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ise ilaca erişimin önündeki temel engelin ilacın açıklanan fiyatı olduğunu belirtti.

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica