Ekonomi

2000 öncesi ve sonrası emekliler arasında maaş farkı düzeltilmeli

2000 öncesi ve sonrası emekliler arasında maaş farkı düzeltilmeli TÜED Başkanı İbrahim Gür, 2000 öncesi emekli olanların çıkarılan İntibak Yasası ile durumlarının düzeltildiğini belirterek, “2000 sonrası ile ilgili iyileştirme yapılmadı. Emeklilerden sağlık katılım payı da kaldırılmalı” dedi. 2000 öncesi ve sonrası emekliler arasında maaş farkı düzeltilmeli detaylar haberimizde…

2000 öncesi ve sonrası emekliler arasında maaş farkı düzeltilmeli

“2000 yılı öncesi emekli olanlar ile sonrası emekli olanlar arasında maaş farkının düzeltilmesi, sağlıkta katkı paylarının kaldırılması…”

Maaşları açlık sınırının altında olan milyonlarca emekli, yıllardır taleplerinin dikkate alınmasını bekliyor. Emekliler, adeta unutulduklarını ve enflasyon altında ezildiklerini belirterek; 2000 yılı öncesi emekli olanlar ile sonrası emekli olanlar arasında maaş farkının düzeltilmesi, sağlıkta katkı paylarının kaldırılması ve yıllardan beri süren çalışmalar ve sonuçlanan davalara rağmen yol alınamayan intibak sürecinin artık bir sonuca varması için seslerini duyurmak istiyor.

“Aynaya bakan kimse yok maalesef”

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı İbrahim Gür, “Emekliler bir ülkenin aynadaki yansımasıdır. Ancak aynaya bakan kimse yok” dedi.

“Yıllardır gündemde ancak bir adım bile atılmadı”

İbrahim Gür, taleplerinin belli ve yıllardır gündemde olmasına rağmen bir adım ileri gidilemediğini belirtti.

“Yılan hikayesine dönmüş olan ve yıllardır beklenen intibak düzenlemesinin çıkması, yüzdeli zamların kaldırılarak tüm emeklilere aynı oranda zam yapılması…”

İbrahim Gür; “Bizim hükümetten taleplerimiz belli. Her zaman dile getiriyoruz ama ilerleme kaydedilemiyor. Mesela sağlıktaki katkı paylarının kaldırılması, yılan hikayesine dönmüş olan ve yıllardır beklenen intibak düzenlemesinin çıkması, yüzdeli zamların kaldırılarak tüm emeklilere aynı oranda zam yapılması, 2000 öncesi emekli olan arkadaşlarımızın durumları biraz düzeltildi ama 2000 sonrası emekli olan arkadaşlarımız için de aynı iyileştirmelerin yapılması gerekiyor” dedi.

“Emeklilerin durumuyla kimse ilgilenmiyor”

İbrahim Gür, türlü vaatlerle iktidara gelenlerin ardından emeklileri hep unuttuğunu belirterek şöyle devam etti; “İktidarlar gelirken türlü vaatlerle geliyorlar ama geldikten sonra emekliler her zamanki gibi unutuluyor. Emeklilerin durumuyla kimse ilgilenmiyor. Görmezden geliniyor. Emekliler zaten açlık sınırı altında aldıkları maaşlarıyla kıt kanaat geçinirken bir de artan enflasyon altında eziliyor, hayatlarını idame ettirmekte zorlanıyorlar.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica