Siyaset

Kılıçdaroğlu Taşları Yerinden Oynatıyor

Kılıçdaroğlu Taşları Yerinden Oynatıyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 12. Gününde çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Kılıçdaroğlu, hükümetin yargı üstündeki etkisine dikkat çekerek isim vermeden tutuklu milletvekili Enis Berberberoğlu’nu kastedip “Maltepe cezaevinde odalar hazırlanıyor, daha yargılama süreci sürerken şahsın ne kadar ceza alacağı biliniyor, buna da hükümet karar veriyor” dedi. Şok haberde, Kılıçdaroğlu Taşları Yerinden Oynatıyor.

Kılıçdaroğlu Taşları Yerinden Oynatıyor

Bolu Dağkent’ten başlayacak olan yürüyüş öncesi CHP Lideri, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, hükümetin yargıyı istediği gibi kontrol etiğini, yargı kararlarına sürekli müdahale ettiklerini söyleyerek, bir kişinin ceza alıp almayacağına ya da ceza alsa dahi ne kadar ceza alacağına, nerede kalacağına kadar her şeye hükümetin karar verdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu,isim vermeden MİT TIRLARI davası kapsamında tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nu kast ederek, dün bununla ilgili bir duyum aldığını ve son derece üzüldüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, “düşünün bir kişi yargılanırken henüz daha karar verilmemiş ama Maltepe Ceza evinde özel yer hazırlanıyor. Bir oda, üç oda hazırlanıyor. Odanın ufak tefek eksiklikleri hazırlanıyor. Çünkü o kişinin mahkum edileceği önceden biliniyor. Ne kadar ceza verileceği önceden biliniyor. Ve ona göre yer hazırlanıyor. Ve bu yargıyla siyasi iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi” şeklinde konuştu.

İŞTE KILIÇDAROĞLU’NUN O SÖZLERİ:

“Bugün adalet yürüyüşümüzün 12. günündeyiz. Bayramın da ikinci günündeyiz. Yürüyüşümüzün adı adalet. Adalet yürüyüşü yapıyoruz. Ülkeye adalet gelsin istiyoruz. Adaletli bir Türkiye istiyoruz. Hukukun üstünlüğünü istiyoruz. Birlikte yaşamayı istiyoruz. Dün bir duyum aldık. Gerçekten son derece üzüldüm. Düşünün bir kişi yargılanırken henüz daha karar verilmemiş ama Maltepe Ceza evinde özel yer hazırlanıyor. Bir oda, üç oda hazırlanıyor. Odanın ufak tefek eksiklikleri hazırlanıyor. Çünkü o kişinin mahkum edileceği önceden biliniyor. Ne kadar ceza verileceği önceden biliniyor. Ve ona göre yer hazırlanıyor. Ve bu yargıyla siyasi iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi. Ve bizim bu yürüyüşümüze haklılık kazandıran en temel olaylardan birisi. Mahkeme karar verecek. Ama kararı yürütme organı veriyor. Mahkeme sadece dillendiriyor bunu. Nerede yatacağı belirleniyor, nerede kalacağı belirleniyor. Odanın ufak tefek ihtiyaçları gideriliyor. Ankara’dan geliyorlar odalara bakıyorlar, nedir ne değildir diye. Dolayısıyla bu bizi derinden yaraladı. Ve adaletin neden zorunlu olduğunu bir kez daha bir kez daha gösterdi. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. 12. günde yolumuza devam ediyoruz. Hepiniz sağ olun var olun.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica