Bilim-Teknoloji

5 maddede stalker’lar

5 maddede stalker’lar Sosyal medya kavramının hayatımızın içinde edindiği önemli yer ile birlikte, bazı davranışlar da yaygınlaştı. Herkes tarafından normal karşılanan bu profillerden biri de “stalker’lar”. Yani sosyal medyada, hakkında bir şeyleri merak ettikleri insanları dikkatli bir şekilde takip eden gizli hayranlar! 5 maddede stalker’lar detaylar haberimizde…

5 maddede stalker’lar

Peki bu çok konuşulan stalker’ların özellikleri neler? Stalker’lar erkek mi, yoksa kadın ağırlıklı bir grup mu? Stalker’ınızı tanıyor olma ihtimaliniz nedir? İşte ABD’de geçtiğimiz yıl stalker’lar ile ilgili yapılan araştırmanın sonuçları…

ABD’de bir yılda 7 milyon insan stalk’lanıyor

‘Acaba ben de stalklanıyor muyum’ diye düşünüyorsanız, ABD örneği fikir verici olabilir. Nüfusun yüzde 2’sine gelen bir kısmı, yani 7 milyon insan düzenli olarak takip ediliyor… Sosyal medyadaki “stalk” paylaşımlarından, bunun sıklığını da tahmin edebilirsiniz.

Stalk‘lanan kişiler gizli hayranını tanıyor

İlginç istatistiklerden biri, sosyal medya kanallarından ya da diğer ortamlardan bir şekilde stalk’lanan insanların, onları takip eden kişileri tanıma durumu. Her 4 vakadan 3’ünde, tanıdığınız bir kişi tarafından stalklanıyorsunuz!

Stalker’lar teknolojiden faydalanıyor

Stalker’lar incelendiğinde, %25’lik bir kısmın dijital dünyanın tüm imkanlarından faydalandığını gözler önüne seriyor. Yani sadece Instagram, Facebook gibi popüler sosyal ağlar değil, Google gibi arama motorları ya da Snapchat adresi gibi, birçok farklı kanal stalk esnasında tercih ediliyor.

Stalker’ınız sizin hakkınızda ne biliyor?

Araştırmalara göre, stalker’lar takip ettiği kişiler hakkında birden fazla “önemli bilgiye” sahip ve bu durumun oranı % 78! Yani okuduğunuz okul, iş yeriniz, aile bireyleriniz ve diğer bilgiler stalker’lar tarafından biliniyor olabilir. Bu noktada sosyal medya gizliliği konusu öne çıkıyor.

Verilere dikkat etmelisiniz

İnsanlar genellikle yaşadığı şehir, okulu gibi temel bilgileri açık şekilde paylaştığı için stalker’ların bunlara ulaşması zor olmuyor. Ancak bu durumdan rahatsız olacak biriyseniz, halka açık paylaştığınız verilere dikkat etmelisiniz.

Stalk’lanan insanların yüzde 75’i kadın

Stalkler’ların profili incelendiğinde ve “kurbanları” analiz edildiğinde ortaya çıkan en ilginç sonuçlardan birisi, takip edilen kişilerin dörtte üçünün kadın olması. Yani genellikle erkekler takip ediyor, kadınlar takip ediliyor diyebiliriz…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica