Siyaset

53 Kürt kardeşimin kanı Demirtaşın eline bulanmıştır

53 Kürt kardeşimin kanı Demirtaşın eline bulanmıştır Erdoğan; “Hamdolsun artık kimlik ve inancınızın önünde hiçbir yasak yok. Yasak olan şey sizin hakkınıza yönelik terörist saldırılardır. Kürt vatandaşlarımızın tamamı Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesi altındadır” dedi. 53 Kürt kardeşimin kanı Demirtaşın eline bulanmıştır detaylar haberimizde…

53 Kürt kardeşimin kanı Demirtaşın eline bulanmıştır

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır mitinginde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Kimse Kürtlere devlet aramasın”

Kürt sorunu diye bir sorun olmadığını öne süren Erdoğan,”Kimse Kürtlere devlet aramasın. Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti’dir. Siz isterseniz o oyunu bozarsınız. Biz, Kürtlerin bizatihi kendilerini bir sorun olarak gören anlayışa nazire olarak ‘Kürt sorunu yoktur’ diyoruz. Asla değişmeyecek ve hep öyle kalacak resmi dilimiz Türkçe ne kadar değerliyse, anadiliniz Kürtçe de o kadar kıymetlidir.” dedi.

HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a suçlamalarda bulunan Erdoğan, Demirtaş’ı ziyaret eden Muharrem İnce’yi eleştirdi.

“Bunun bedelini er ya da geç ödeyecek”

Erdoğan, “Diyarbakır’da 53 Kürt kardeşime sokağa dökülün diyen kimdi? Edirne’deki değil mi? Yasin Börü evladımızı bunlar şehit etmedi mi? Şimdi ne olmuş, cumhurbaşkanlığına aday olmuş. Hepsi türbe ziyaret eder gibi Edirne’ye ziyarete gidiyor. Muharrem bir de bununla övünüyor. Ziyaret etsen ne olur, sen benim halkımı ziyaret et halkımı. 53 Kürt kardeşimin kanı Demirtaş’ın eline bulanmıştır. Bunun bedelini er ya da geç ödeyecek.”

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Siz korkuyu korkutan insanlarsınız”

“Biz Diyarbakır’ı bir kenara koymadık. Canımızdır, sevdamızdır dedik. Diyarbekir gibi sporu seven bir şehre 33 bin kapasiteli stat yakışır dedik. Şimdi de eski stadı inşallah millet bahçesine çevireceğiz. Anneler yavrularını alacak doğru millet bahçesine gidecekler. O yeşillikler üzerinde koşturacak, orada dinlenecekler. Biz yaparız, işte bu HDP yıkar. Onlar bu ülkede yıkmak için var. Onlar buradaki evleri yıkmadılar mı? Evlerin altından tüneller açmadılar mı? Camilerimizi, okullarımızı yaktılar, yıktılar. Aynı şekilde saat kulesini yıktılar. Bunlara gereken dersi 24 Haziran’da vermeye hazır mıyız? Siz korkuyu korkutan insanlarsınız. Ölümü öldüren insanlarsınız.”

“Suriçi’ni baştan sona yeniden inşa ve ihya ettik”

“Biliyorsunuz, 3 yıl önce Suriçi’nde asla görmek istemediğimiz acı olaylar yaşandı. Bölücü terör örgütü buradaki evleri yıktı, sokakları çukurlarla kapattı. Biz sadece bu teröristleri imha etmekle kalmadık. Suriçi’ni baştan sona yeniden inşa ve ihya ettik. Kardeşlerim Süleymaniye Camii’nin çevresini yeniden düzenledik. Gazi ve Melik Ahmet Caddeleri üzerindeki 3 bin dükkanı yeniledik. Sur’un kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu altyapısını sıfırdan yaptık.”

“Diyarbakır, 40 yıldır hiç olmadığı kadar huzur doldu”

“Gençlerimizin yıllardır geleceklerini karartanlara bu seçimde sağlam bir cevap vereceklerine inanıyorum. Sadece yatırım değil, huzurun kıymetini özellikle Diyarbakırlı çok iyi biliyor. Biz istiyoruz ki, Diyarbakır diyar-ı huzur olsun. Bugün Diyarbakır’la birlikte tüm bölgemiz, 40 yıldır hiç olmadığı kadar huzur doldu. Hükümetimiz ve başta İçişleri Bakanımız sayın Soylu olmak üzere bölge halkının huzuru için her şeyi yaptılar. Uzun süreden beri, hiçbir Kürt kardeşimiz sadece Kürt olduğu için mağdur edilmiyor. Her kim herhangi bir Kürt kardeşimin herhangi bir hakkını gasp etmeye çalışırsa karşısında beni bulur. Artık hiçbir terörist haraç alamıyor. Artık belediyenin önünde ağlayan Diyarbakırlı anneler var mı? Artık kimse gelip esnafımızın kepengini kapattıramıyor.”

“Hepsi türbe ziyaret eder gibi Edirne’ye ziyarete gidiyor”

“Hamdolsun artık kimlik ve inancınızın önünde hiçbir yasak yok. Yasak olan şey sizin hakkınıza yönelik terörist saldırılardır. Kürt vatandaşlarımızın tamamı Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesi altındadır. Bu ülkenin cumhurbaşkanı olarak beni bağlayan kurallar diğerlerini de bağlamak durumundadır. Öyle efelik yapmaya, kuralları hiçe saymaya kalkarsanız bu devlet buna izin vermez. Diyarbakır’da 53 Kürt kardeşime sokağa dökülün diyen kimdi? Edirne’deki değil mi? Yasin Börü evladımızı bunlar şehit etmedi mi? Şimdi ne olmuş, cumhurbaşkanlığına aday olmuş. Hepsi türbe ziyaret eder gibi Edirne’ye ziyarete gidiyor. Muharrem bir de bununla övünüyor. Ziyaret etsen ne olur, sen benim halkımı ziyaret et halkımı. 53 Kürt kardeşimin kanı Demirtaş’ın eline bulanmıştır. Bunun bedelini er ya da geç ödeyecek.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica