Genel

80 milyar dolar Depremin maliyeti nasıl bulunacak?

80 milyar dolar Depremin maliyeti nasıl bulunacak?

On bir ildeki milli gelir kaybı, ihracat kaybı, yıkılan binaların yerine yenilerinin yapılması dahil; depremin toplam maliyeti 80 milyar dolar olarak hesaplanıyor – akarhaber

Bütün statlarda saygı duruşu, Almanya’dan Fransa’ya, İngiltere’den İtalya’ya kadar, hafta sonunda bütün futbol maçlarında seyirciler saygı duruşunda bulunuyor. Bizde TV’lerin üst köşelerinde yer alan “ulusal yas” simgesi “siyah fiyonk” onların statlarında koca panolarda yer alıyor.

Futbolcular kollarına “siyah bant” takıyor

Sanatçı Karsu Hollanda’da konser veriyor, Neşet Ertaş’tan çaldığı “Neredesin Sen” türküsü büyük beğeni topluyor, o konserden “89 milyon Euro bağış” elde ediliyor.

88 ülke arama / kurtarma ekipleri, doktor, sahra hastanelerine ek olarak gıda, çadır, giyim eşyası ve benzeri her türlü yardımı iletiyor.

Almanya’da Frankfurter Allgemeine gazetesinde yayınlanan bir haberde, “AFAD’ın yurt dışından gönderilen çadırlara kendi logosunu bastığı” öne sürülüyor.

Dünya Bankası 1 milyar 700 milyon dolar gönderiyor

Kızılay AKP tarafından dışlanıyor. Nasıl oluyorsa, bazı TV’lerde günlerdir “Sensiz Olmaz” başlığı ile övgü dolu Kızılay reklamı dönüyor!..

Bağış kampanyasında toplanan 115 milyar lira, bugünkü kur üzerinden yaklaşık 6 milyar 100 milyon dolar ediyor.

Birbirinden kopuk ve fakat ortak paydası deprem olan bu haberlerin merkezinde ne yatıyor?.. T24

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica