Siyaset

81 ilde TEKNOFEST Atölyeleri kurulacak

81 ilde TEKNOFEST Atölyeleri kurulacak

AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı İbrahim Efe Derince’de gerçekleştirdiği ziyaretlerde, “Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en iddialı alanlarından biri bilim ve teknoloji olacak” dedi – akarhaber

AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı İbrahim Efe, Derince Çınarlı Mahallesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, Gençlik Kolları İlçe Başkanı Sefa Bostan ve teşkilat yöneticileriyle birlikte Dericeli vatandaşlarla kucaklaşan Milletvekili Adayı İbrahim Efe, AK Parti’nin Türkiye Yüzyılı vizyonunu anlattı.

“81 İLDE TEKNOFEST ATÖLYESİ GENÇLERİN KULLANIMINA SUNULACAK”

Derincelilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileten Milletvekili Adayı İbrahim Efe, “Türkiye Yüzyılı vizyonu ülkemizin ikinci asrına giriş yaptığımız şu günlerde geleceğimiz açısından çok önemli. Bugüne kadar her alanda hayata geçirdiğimiz hizmet ve eserlerin üzerine bir vizyon ortaya koyarak ülkemizi emin adımlarla geleceğe ulaştıracağız. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en iddialı alanlarından biri bilim ve teknoloji olacak. Son 20 yılda ülkemizi teknoloji alanında çok büyük oranda dışa bağımlılıktan kurtarıp, her alanda söz sahibi bir ülke konumuna getirdik. Ülkemizi kritik teknolojilerin pazarı değil üreticisi yapacak Teknoloji Devrimi vizyonu doğrultusunda adımlar atmaya devam edeceğiz. Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi kapsamında dünyanın en gelişmiş 20 ekosistemi arasında yer almayı ve ekosistemimizden 15 Turcorn ve 5 Decacorn çıkaracağız. Savunma sanayiinde elde ettiğimiz tecrübeyi sivil alanlara aktararak; İHA’larla tarım, kargo, hasar tespit, ilk yardım gibi uygulama çözümleri geliştiren küresel markalar çıkaracağız. 81 ilimizde TEKNOFEST Atölyeleri kuracak, proje geliştiren gençlerin kullanımına sunacağız” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica