Siyaset

‘Adalet Yürüyüşü peygamberin izinden yürümektir’

‘Adalet Yürüyüşü peygamberin izinden yürümektir’, diyen CHP İstanbul milletvekili Mehmet Bekaroğlu Adalet Yürüyüşü’ne karşı yapılan provokasyonlara çok sert çıktı. Bekaroğlu ‘insanların üzerine gübre mi döktüler diyeceğiz ki Mekkeli müşrikler de peygamberin üzerine hayvan pisliği atmışlardı, sizin onlardan ne farkınız var diyeceğiz’ ifadelerini kullandı. ‘Adalet Yürüyüşü peygamberin izinden yürümektir’, haberi dindarlarımızı sevindirirken, dincileri üzdü.

‘Adalet Yürüyüşü peygamberin izinden yürümektir’

YURT Gazetesi-Barış CAN/ CHP İstanbul milletvekili Mehmet Bekaroğlu Adalet Yürüyüşü’nde yaşanan provokasyonlar için önemli iddialarda bulundu. Üsküdar’da AKP’li bir vekilin gizli toplantı yaparak Adalet Yürüyüşü’nü provoke etmek için planlar ve organizasyonlar yaptığı iddiasını yineledi.

Bekaroğlu ‘Üsdar’daki gizli tıoplantıyı yapan milletvekili gençlik ekiplerini organize eden birisi. Daha evvelden de bunları yapıyordu, şu anda da devam ediyor. Aldığımız bilgi bu.’ dedi.

Bekaroğlu “Psikoljik savaş yöntemleri konusunda daha eğitimli gruplar, birimler olarak bu işleri yapacaklar. Bu işleri yapabilecek insanlar dolu, her yerden tahrik edebilirler. Bunun için para filan vermelerine gerek yok. Kaldı ki onu da yaparlar.” ifadelerini kullandı.

Bir çatışma çıkması durumunda bir kare fotoğraf çekip Adalet Yürüyüşü ile Gezi olaylarını tekrar hatırlatacaklarını, toplumu kutuplaştıracaklarını belirtti.

Adalet Yürüyüşü’nün ‘peygamberin izinden gitmek olduğunu iddia eden Bekaroğlu “iddiam odur, Adalet yürüyüşü peygamberin izinden yürümektir. Ben böyle görüyorum, başkası başka şekilde görsün.” dedi.

İşte Mehmet Bekaroğlu’nun açıklamasından satırbaşları:

Aldığım güçlü bir duyum. Bir toplantı yapıldı. Provokasyon yapacaklar, ekipler hazırlamışlar. Aldığımız duyum paralelinde şeyler de oluyor. Tahrik etmeye çalışyorlar. Bu yürüyüşün etkisi amacına ulaştı. Herkes duydu, bildi adalet yok.

Bugüne kadar hiçbir AKP’li yada onu destekleyen Bahçeli, Destici hiçbiri ‘Türkiye’de adalet var’ demedi. ‘Niye sokakta adalet arıyorsunuz’ diyor. Değersizleştirmeye çalışıyorlar. Marjinalize etmeye çalışıyorlar. Terörize etmeye yönelik eylemler yapılacağına dair duyumlar.

‘TOPLANTILARA UYGUN ŞEKİLDE HAREKET EDECEKLER’

Ne yapılacak? Bölgeden insanlarla, yolun kenarında tahrik edici sözler, hareketler… Dün hiç akla gelmeyecek şekilde pislik döktüler. Başka şeyler yapacaklar. Zaten onlara göre sinirleri gerilmiş, 250 kilometredi yürüyen ekip var. Onları tahrik edip, onların da yürüyüşü yapanların da cevap vermesini bekleyecekler. Ondan sonra diyecekler ki ‘Bak işte bunlar gezici, sağı solu kırıyorlar. Gezi’de nasıl bankalar, dükkanlar tahrip edildiyse bunlar da aynısı’ diyerek değersizleştirmeye çalışacaklar. Böyle bir hazırlık var. Bunların hepsi organize. Tesadüfen Yoldan geçen bir adamın şeyi değil. Organize, o toplantılara uygun şekilde hareket edecekler.

Üsdar’daki gizli tıoplantıyı yapan milletvekili gençlik ekiplerini organize eden birisi. Daha evvelden de bunları yapıyordu, şu anda da devam ediyor. Aldığımız bilgi bu.

‘PSİKOLOJİK SAVAŞ YÖNTEMLERİ UYGULAYACAKLAR’

Psikoljik savaş yöntemleri konusunda daha eğitimli gruplar, birimler olarak bu işleri yapacaklar. Bu işleri yapabilecek insanlar dolu, her yerden tahrik edebilirler. Bunun için para filan vermelerine gerek yok. Kaldı ki onu da yaparlar.

REFERANDUMDA YAPMAYA ÇALIŞTILAR

Durumları izliyoruz, sosyal medyada yazılanları görüyoruz. Çok basit bir şekilde algılıyor insanlar. Temel amaçları yürüyüşü terörize etmek ve marjinalize etmek. Bunu yapmaya çalışıyorlar, olmuyor. Bunu referandumda yapmaya çalıştılar;’Hayırcılar terörist’ filan diye. Şimdi aynı şeyi yapmaya çalışıyorlar ama sözle olmadı kimse inanmadı. Şunu göstermeye çalışıyorlar her hangi bir olay olsun. Bir çatışma resmi çıksın istiyorlar. Vurdulu, kırdılı bir çatışma çıksın ve o fotoğrafı nesNel vererek gösterecek. Ver mehteri ver’ diyen bir psikopat var ya… o şekilde gösterecekler yani. Amaçları bu.

Bu psikolajik savaş.. Bu yönetemi kullanıyorlar. Bunu yapacaklar ama yürüyüş çok organize evelallah… Hiç kimse öyle dedikleri gibi bunlar artık çok gergindir 250 kilometre geldiler filan öyle değil. Tam tersine ilk günlere göre daha sabırlı, daha dirençli, daha güçlü, daha iddialı bir şekilde, kararlı bir şekilde devam ediyor.

TÜRKİYE BU YÜRÜYÜŞTEN ÖNCESİ GİBİ OLMAYACAK

Adalet bir kapının arkasındaydı geldi, gibi birşey olmaz bu eylemde. Bu yürüyüşün en genel amacı sadece devleti, yargıyı Türkiye’yi yönetenleri filan ‘şunu yapmazsanız bunu yaparız’ değil. Türkiye’deki herkesi kapsayacak şekilde olacak. Bodrum’da 3 gün vur patlasın çal oynasın haberi vardı. Yazmiştım yani bir gün Bodrum’a gidelim onlara da adaleti hatırlatalım. Türkiye’de ekmeğe muhataç insanlar var, çok büyük acılar çeken insanlar varsa bir grup vur patlasın çal oynasın yapıyorsa bu adalet duygusu sadece devletten, Erdoğan yönetiminden ibaret eğildir. Adalet duygumuzda genel olarak bir problem var demektir. Öncelikle sen bugün bana gelmiyor diye duyarsız olma arkadaş. Bu adalet her gün her saat, bir gün gelecek hepimize lazım olacak. Duyarlı ol. 69 yaşında ana muhalefet partisinin genel başkanı 450 kilometre yol yürüyor yani. Millet Bodrum’da şurda burda vur patlasın çal oynasın yaparken böyle birşey var. Bu önemli bir şey amacına da ulaştı bence. Öyle İstanbul’a gittik, işte miting yaptık adalet geldi, gelmedi öyle olmayacak. Türkiye bu yürüyüşün öncesi gibi de olmayacak. Herkes çok dikkatli olacak. Adalet konusunda bir sıçrama anıdır bu yürüyüş. Haksızlıklar, hukuksuzluklar konusunda insanlar bilecek ki öyle değil. Hiç kolay değil, yaptım oldu yok.

‘ÜLKEYE TAM DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİNİ GETİRECEĞİZ’

Enis Berberoğlu çıkar öbürü girer yoksa filan yere kadar gideriz öyle olmaz bu eylemler zaten. Netice itibariyle biz siyasi partiyiz. Kimseye de şantaj yapmıyoruz. Hudutlarımızı biliyoruz. Ne yaptığımızı biliyoruz. Siyasi amaçlarımız da var tabi. Netice itibariyle siyasi parti ne demek; biz iktidara geleceğiz ve demokratik yöntemlerle bu kuralları ve uygulamaları değiştireceğiz. Ülkeye tam demokratik hukuk devletini getireceğiz. İddiamız bu, bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bu konuda çok büyük bir katkısı oldu daha istanbul’a gitmeden etkileri görüldü. CHP Genel Başkanı hukuka katkı sağladı.

Din kitaplarından tarihten okuyoruz bütün peygamberler adaletin yerlerde süründüğü çifte standardın uygulandığı zenginlere-güçlülere ayrı hukuk, garibanlara-fakirlere ayrı hukuk uygulandığı döemlerde geldi. Ve peygamberlerin yaptığı çağrı adalet çağrısıdır. Diğrleri ayrıntı, diğerleri teferruat. Esas çağrı adalet çağrısıdır, insanlar arasında eşitlik çağrısıdır. Dolayısıyla peygamber efendimizin yaptığı da adalet istemekti. Bunun için şöyle yada böyle olmaya gerek yok. Bugün birileriyle aramızda polimik oldu. ‘işte yürüyenler arasında ateistler var, nasıl peygemberin yolunda dersin?’ Onlara *’Hılful Fudul’u anlattım. Peygamber efendimiz daha peygamber olmadan evvel, erdemliler birliği var. Haksızlığa, hukuksuzluğa maruz kalan zayıf insanları koruyor. Güçlü birisi ona haksızlık yapınca karşısına dikiliyor. Peygamberlikten yıllar sonra bu olayı hatırlatıyorlar peygamber efendimiz diyor ki; yine Hılful Fudul olsa ben yine gider katılırım.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ PEYGAMBERİN İZİNDEN YÜRÜMEKTİR

Hılful Fudul’da müşrikler var, hanifiler var, hristiyanalar var. Bütün dinlerden bütün renklerden adaleti seven insanlar var. Peyganberimizi peygamberlikten sonra da oraya katılırım diyor. Evet iddiam odur, Adalet yürüyüşü peygamberin izinden yürümektir. Ben böyle görüyorum, başkası başka şekilde görsün.

MEKKELİ MÜŞRİKLERDE PEYGAMBERİN ÜZERİNE HAYVAN PİSLİĞİ ATMIŞLARDI

Dini İslamı istismar ederek siyaset yapanlara bırakmayacağız. Adamlar kendileri müslüman, kendileri gibi olmayan herkes gayrimüslim. Dikkat edersen size bırakmayacağız demiyoruz, sizden alıp biz istismar edeceğiz demiyoruz. Onalara istismar ettirmeyeceğiz diyoruz. Müslümanlık bu toplumun dinidir, geleneğidir. Bunun üzerinden siyaset yaptırmayacağız bunlara. Siz insanların üzerine gübre mi döktünüz diyeceğiz ki Mekkeli müşriklerde peygamberin üzerine hayvan pisliği atmışlardı, sizin onlarda ne farkınız var diyeceğiz.

‘Biz müslümanız; hırsızlıkları görmeyin, haksızlıkları görmeyin, ayrımcılığı görmeyin, baskıları görmeyin’ diyorlar insanlara. Bunu yüzlerine vuracağız, insanlara göstereceğiz.

CHP sosyal demokrat kitle partisidir. Kitle partisi bütün kimliklerden bütün inaç grublarından, bütün yaşam tarzlarından insanların hak, hukuk, eşitlik adalet gibi kavramlar üzerinden biraraya gelip, siyaset yapar. Temel prensibimiz adalet ve eşitliktir.

ADALET MAHKEME DE YOK DA SOKAKTA ARIYORUZ

Geçmişte şöyle olmuş, böyle olmuş, 50 sene, 100 sene evvel olanlara takılanlara biz bugünü yaşıyoruz, yarınları planlıyoruz bugüne bakalım, biz adalet istiyoruz diyeceğiz. Şu zamanda şöyle olmuş diyenlere bırak onları sen bugünden haber ver. Biriniz çıkıp söyleyebiliyor musunuz ‘Türkiye’de adalet var size ne oluyor neden yürüyorsunuz’ bunu diyemiyorlar. ‘Neden sokakta Yürüyorsunuz, neden adaleti sokakta arıyorsunuz’ diyorlar. Biz de diyoruz mahkemede yok da sokakta arıyoruz kardeşim.

*Hilful Fudul Cemiyeti, Hz. Peygamber yirmi yaşlarında iken, Mekke’deki bozulmuş olan toplum düzenini sağlamak ve haksızlığa uğrayanların hakkını aramak için kurulmuş olan bir cemiyettir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica