Genel

Abhazya Yavuz Donat’ı ağırladı

Abhazya Yavuz Donat’ı ağırladı. Türkiye’nin önemli gazeteci ve yazarlarından birisi olan Yavuz Donat, Abhazya’da incelemelerde bulundu. Türkiye’den anavatanlarına giden ve burada yaşamlarını sürdüren Abhaz kökenli vatandaşlar ile tanışan Donat, araştırmalarının neticesini gazetesinde ki köşesinde yazacak. Abhazya Yavuz Donat’ı ağırladı

Abhazya Yavuz Donat’ı ağırladı

Sohum (Erhan ALTIPARMAK- haberi) – Türkiye’nin sayılı gazeteci ve yazarlarından biri olan Yavuz Donat, Abhaz asıllı iş adamı olan Ruhi Karaalp’in daveti ile Abhazya’ya ziyaret gerçekleştirdi. Abhazya ziyaretini gerçekleştiren Donat, Abhazya Parlamentosu Milletvekillerinden; Tayfun Ardzınba, Abhazya Dışişleri Temsilcileri İnar Gitsba, İnver Alshundba, Abhazya’nın önde gelen gazeteci ve yazarlarından olan Oktay Chkotua gibi önemli isimler tarafından ağırlanan Donat; Abhazya’nın başkenti Sohum’da Abhazya Diaspora Başkanı Vadim Haraziya ile görüşme de gerçekleştirdi. Haraziya ile gerçekleşen görüşmeden Abhazya ve Türkiye’nin dost ve kardeş ülke olmalarını Türkiye topraklarında yaşayan milyonlarca Çerkes ve Abhaz halkına bağlayan Donat; Abhazya’nın kısa sürede gelişim gösterdiğini gözlemlediğini söyledi. Haraziya ise Donat’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

CAMİ CEMAATİ İLE SELAMLAŞTI

Abhazya’nın başkenti Sohum’da bulunan Sohum Meclisi’nde kılınan Cuma namazının ardından Yavuz Donat ve Cami cemaati bir araya geldi. Yavuz Donat, Cami cemaati ile Abhazya’da ki yaşamlarına dair sohbetler gerçekleştirdi. Cami Cemaati ise Türkiye’nin ve Türkiye’de yaşayan önemli insanların Abhazya ilgisinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Yavuz Donat cemaat ile tekrar bir araya gelmek istediğini söyledi.

OSMANLI KALESİNİ İNCELEDİ

Cami cemaati ile gerçekleşen sohbetin ardından yine Sohum’da bulunan Osmanlı kalesinde incelemelerde bulunan Yavuz Donat, kalenin tarihi ile ilgili bilgi aldı. Abhazya Dışişleri Bakanlığı Yetkilileri tarafından bilgilendirilen Donat; Osmanlı İmparatorluğu tarafından Abhazya’ya miras bırakılan kalenin restore edilmesi gerektiğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise restorasyon konusunda Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile ve TİKA ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

TÜRKİYE’DEN ANAVATANA DÖNÜŞ YAPANLAR

Yavuz Donat, Abhazya temasları sırasından Türkiye’den Abhazya’ya dönüş yapan ve Anavatanlarından yeni bir yaşam kuran Türkiyelilerle sohbetler etti. Düzce’den Abhazya’ya geri dönüş yapan ve Abhaza’da moda sektörü ile ilgilenen Handan Deniz ile sıcak bir sohbet gerçekleştiren Donat; Türkiye’den anavatanlarına dönenlerin Abhazya’ya büyük bir katkı sağladığını söyledi. Handan Deniz ise Yavuz Donat’ın küçüklüğünden beri hayranı olduğunu kendisini Abhazya’da görmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Donat, Sohum’da restoran işletmeciliği yapan Metin Pilia ile gerçekleştirdiği sohbette Pilia’ya ticaret yaşamında başarılar diledi. Yine restoran işletmeciliği yapan Aycan Bedia’yı da ziyaret eden Donat; Türk yemeklerinin Abhazya’da özellikle Rus turistler tarafından büyük bir beğeniyle yenildiğini bu nedenle; Türkiye’den Anavatana dönen işletmecilerin büyük fayda sağladığını söyledi. Donat ayrıca Cemal Canbulat’a ait olan 20 dönüm üzerinde bulunan serayı ziyaret etti. Sera’da üretilen domatesin Rusya’ya Abhazya üzerinden satıldığını öğrenen Donat, Rusya ile Türkiye arasından ki ticaretin Abhazya’da bulunan Türkiyeli tüccarlar tarafından arttırılabileceğini söyledi.

BAKAN YARDIMCISI TARAFINDAN AĞIRLANDI

Yavuz donat Abhazya ziyaretinin son gününde Abhazya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Arşba ile kahvaltıda bir araya geldi. Gerçekleşen kahvaltıya Abhazya Parlamentosu Milletvekillerinden Tayfun Ardzınba, Abhaz asıllı işadamı Ruhi Karaalp, Abhazya Dışişleri Temsilcileri İnar Gitsba, İnver Alshundba, Abhazya’nın önde gelen gazeteci ve yazarlarından olan Oktay Chkotua ve Abhazya Hava Kuvvetleri emekli havacı pilotu Zülfü Achuzba’da iştirak etti. Bakan yardımcısı Arşba, Türkiye’den son dönemlerde çok önemli konukları misafir ettiklerini, Türklerin Abhazya’ya olan ilgisinden memnun olduklarını söyledi.

ABHAZYA’NIN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ

Tayfun Ardzınba ise kahvaltı programında, Yavuz Donat gibi isimlerin Abhazya’ya olan ziyaretlerinin Abhazya tanıtımlarına büyük katkılar sunduğunu söyledi. Türkiye’de faaliyet gösteren Abhaz asıllı işadamı Ruhi Karaalp konuşmasında Yavuz Donat’ın davetini kabul etmesinden dolayı mutluluğunu dile getirdi. Abhazya’nın önemli gazeteci ve yazarlarından olan Oktay Chkotua, Rauf Tamer ve Yavuz Donat’ı eskiden beri hayranlıkla okuduğunu, Abhazya ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduğunu, kendisine ait kitaplarını Yavuz Donat’a armağan etmesinden dolayı ise çok mutlu olduğunu dile getirdi. Abhazya Hava Kuvvetleri emekli pilotu Zülfü Achuzba’da Yavuz Donat’ın Abhazya’ya olan ziyaretinin Abhazya’da yaşayan herkesi mutlu ettiğini ve bu ziyaretlerin daha da artması gerektiğini söyledi. Yavuz Donat gerçekleşen kahvaltının ardından Afon, Pitsunda ve Gagra gibi şehirlerde gerçekleşen gezilerin ardından Türkiye’ye döndü.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica