Genel

Afrin Harekatında yaralanan askerlerimiz şartsız gazi ilan edilmeli

Afrin Harekatında yaralanan askerlerimiz şartsız gazi ilan edilmeli CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet terörle mücadele esnasında yaralanmalarına rağmen gazi sayılmayanların haklarını mecliste aramaya devam ediyor. Son olarak Malul Sayılmayan Gaziler Derneği ile İzmit’te düzenlenen bir toplantıda bir araya gelen Hürriyet, onların meclisteki sesi oldu. Afrin Harekatında yaralanan askerlerimiz şartsız gazi ilan edilmeli detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Afrin Harekatında yaralanan askerlerimiz şartsız gazi ilan edilmeli.

“Şartsız gazi sayılmalılar”

CHP Kocaeli Milletvekili Kaplan, “Afrin’de yaralanan askerlerimiz şartsız gazi ilan edilmeli” dedi Terörle mücadele esnasında yaralanmalarına rağmen gazi olarak kabul edilmeyenlerin mecliste sesi olan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, “Afrin’de yaralanan askerlerimiz şart aranmadan gazi sayılmalı” diye konuştu. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet terörle mücadele esnasında yaralanmalarına rağmen gazi sayılmayanların haklarını mecliste aramaya devam ediyor. Son olarak Malul Sayılmayan Gaziler Derneği ile İzmit’te düzenlenen bir toplantıda bir araya gelen Hürriyet, onların meclisteki sesi oldu.

“Göğüs göğüse çarpışırken yaralanmış ama sağlık yönetmeliği yüzde 40 uzuv kaybı aradığı için gazi olamıyor”

Mecliste konuşan CHP Kocaeli Milletvekili ve Meclis Anayasa Komisyonu üyesi Fatma Kaplan Hürriyet, yaptığı konuşmasında şunlara yer verdi: “Bir insan düşünün ki vatanı için terörle mücadele etmiş, göğüs göğüse çarpışırken yaralanmış ama sağlık yönetmeliği yüzde 40 uzuv kaybı aradığı için gazi olamıyor ve neden gazi olamadığını çocuğuna dahi anlatamıyor. Bize göre vatan için hayatını ortaya koymuş yaralanmış her vatan evladı kahraman gazimizdir ama bu saçma yönetmelik nedeniyle gazilik unvanı alamayan 19 bin vatandaşımız var”

“Bir KHK’yle 15 Temmuz’da tırnağı çizileni gazi saydı”

CHP’li vekil Hürriyet, Afrin’de devam eden Zeytin Dalı operasyonuna da değinerek, “Şu anda Afrin de mücadele eden Mehmetçiğimiz aynı sorunları yaşayacak mı? Afrin de yaralanan askerlerimizden Yaralı asker diye bahsediliyor, ziyaret ediliyor. Peki, bu yaralı askerler; Gazi sayılacaklar mı? Hükûmet, bir KHK’yle 15 Temmuz’da tırnağı çizileni gazi saydı. Aynı KHK, malul sayılmayanlar, gazi sayılmayanlar için de uygulanmalı ve gaziler arasındaki ayrımcılık ayıbı bir an önce temizlenmelidir. Gazilik onuru bu kahramanlardan esirgenmemelidir” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica