Genel

Ağar: “YPG/PKK’nın devlet kurmasına izin mi vereceğiz”

Suriye’de dengeleri değiştirecek anlaşmayla Kürt Yüksek Konseyi kuruldu.

Ağar: “YPG/PKK’nın devlet kurmasına izin mi vereceğiz” … Ağar; “YPG/PKK’ya müdahale etmeyeceksek, 36 yıldır neden mücadele ediyoruz? Neden binlerce şehit verdik?” dedi. detaylar haberimizde…

PKK’nın devlet kurmasına izin mi vereceğiz

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Suriye’de ABD gözetiminde PKK/PYD ile ENKS arasında yapılan anlaşmaya tepki gösterdi. James Jeffrey’in PYD’ye verdiği “Türkiye operasyon yapmayacak” güvencesini değerlendiren Ağar “Gözlerimizin içine baka baka YPG/PKK’nın Suriye’de devlet kurmasına izin mi vereceğiz?

Suriye’de ABD gözetiminde PKK/PYD ile ENKS arasında önemli bir anlaşma yapılmıştı.

Suriye’de dengeleri değiştirecek anlaşmayla Kürt Yüksek Konseyi kuruldu.

Anlaşmanın ardından yerel kaynaklara dayanan haberler göre, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, dün Suriye’nin Haseke ve Deyrizor illerinde YPG/PKK elebaşları ve Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) temsilcileriyle bir araya geldi.

Haseke’deki görüşmede YPG/PKK ile ENKS’nin bir an önce uzlaşmaya varmasını isteyen Jeffrey, Türkiye’nin bölgede terör örgütüne karşı yeni harekat düzenlemeyeceğini öne sürerek, güvence verdi.

Jeffrey’nin güvencesine sosyal medyadan tepki gösteren güvenlik uzmanı Abdullah Ağar “Gözlerimizin içine baka baka YPG/PKK’nın Suriye’de devlet kurmasına izin mi vereceğiz?” değerlendirmesinde bulundu.

“NEDEN BİNLERCE ŞEHİT VERDİK!”

Ağar “James Jeffrey’in dediği gibi biz Suriye ve Irak’ı parçalayan ve Türkiye için ölümcül tehdit üreten, parçalamak isteyen ve jeopolitik mücadelenin konvansiyonel terör parçasına dönüşen YPG/PKK’ya müdahale etmeyeceksek, 36 yıldır neden mücadele ediyoruz? Neden binlerce şehit verdik?” ifadelerini kullandı.

‘PKKistan KURULUYOR’

Anlaşmayı “PKKistan kuruluyor” sözleriyle değerlendiren Prof. Dr. Hasan Ünal’a göre, hedef Suriye’de PKK’nın kontrolü altında bir Kürt bölgesi ile Irak’ın kuzeyindeki Barzani bölgesini birleştirmek. veryansıntv

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica