Genel

Ahmet Özen Saadet Partisinin İzmit adayı

Ahmet Özen Saadet Partisinin İzmit adayı Özen; “Bizim şehrimiz insana dokunabilen fıtrata uygun inşa edilmiş bir şehir değil. Aksine yaşadığımız şehir insanı boğan, sıkıntı ve elem içinde bırakan bir şehir” dedi. detaylar haberimizde…

Ahmet Özen Saadet Partisinin İzmit adayı

Saadet Partisi İzmit Belediye başkan adayını basına tanıttı.

31 Ocak 2019 tarihinde Saadet Partisi Kocaeli il örgütü tarafından organize edilen tanıtım programı çerçevesinde İzmit belediye başkan adayı Ahmet Özen‘i basına tanıttılar.

Tanıtım programında ilk konuşmayı Saadet Partisi İzmit ilçe başkanı Samet Gürsoy‘un selamlama konuşmasından sonra, İl başkanı Nurettin Çelik konuşmasını yaptı.

“Geçim sıkıntısı çeken yoksulun umuduyuz”

Saadet Partisi Kocaeli İl başkanı Nurettin Çelik; “Saadet Partisi Kocaeli il teşkilatı olarak, ilimizin 12 ilçesinden 6’sında aday belirleme çalışmalarımızı tamamladık. Tamamladığımız ilçelerden Başiskele ve Dilovası ilçelerinde adaylarımızı tanıttık. Bugün İzmit ilçemizin adayını tanıtmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Saadet Partisi olarak henüz çalışmalarını sürdürdüğümüz diğer 6 ilçe ve Büyükşehir adayımızı önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Her seçim bir umuttur. Biz umudumuzu her zaman sürdürüyoruz. Geçim sıkıntısı çeken yoksulun umuduyuz. Yeni sistemle birlikte ortada iki seçenek var diyorlar. İktidarda kalmayı garantilemek için kendine bir ortak bulan bir iktidar partisi… Diğer yanda anamuhalefet ve o da kendine bir ortak buldu. Bizim içinde sağda yada solda yer almamız istendi. Biz ne sağda nede solda yer almak istemiyoruz. Biz yolumuza orta yolda gidiyoruz. Kendi adaylarımızla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

tanıtım toplantısından…

Saadet Partisi İzmit belediye başkan adayı Ahmet Özen konuşmasında şunları söyledi:

“Değerli misafirlerimiz, kıymetli basın mensupları ve teşkilat mensuplarımız…

Çocukken anneannemden öğrendiğim bir dua vardı. Bana öğretilen ilk dua. Sözlerime o dua ile başlamak istiyorum: “Allah’ım işlerimizi kolaylaştır, zorlaştırma ve hayırla tamamla”

Bu duayı tekraren yapmakta fayda görüyorum. Çünkü biz Kocaeli halkı olarak her türlü kolaylıktan uzak, çok zorlu bir şehirde yaşıyoruz. Zorlu bir şehrimiz, zorlu bir ilçemiz ve zorlu bir yaşamımız var. Karşımıza çok kötü bir İzmit tablosu çıkıyor. İzmit, Kocaeli’nin kalbi olmasına rağmen, insani standartlara uymayan manzarası ile içimizi karartıyor.

“insanın tüylerini diken diken ediyor”

Evet, bizim şehrimiz yaşanabilir bir şehir değil. Bizim şehrimiz insana dokunabilen fıtrata uygun inşa edilmiş bir şehir değil. Aksine yaşadığımız şehir insanı boğan, sıkıntı ve elem içinde bırakan bir şehir. İhtiyaçlarımızı karşılamada yetersiz kalan bu şehri, internette bile araştırmaya kalksak, karşımıza dehşet verici ifadeler düşüyor. Mesela Ekşi Sözlük’te bir vatandaşımızın İzmit hakkında yaptığı analizler, insanın tüylerini diken diken ediyor. Yazının bazı bölümlerini sizlerle paylaşmak istiyorum:

“kültür ve sanat” bakımından da İzmit ücra bir taşra kasabası kadar çoraktır. Anadolu’nun en kıdemli yerleşim bölgelerinden biri olmasına rağmen, bugün adına “müze” diyebileceğiniz mekân sayısı inanın bir elin parmaklarını geçmez. Var olanlar da içerik açısından hiçe yakın cılızlıktadır.

Ahmet Özen başkanlarıyla…

Galiba bütün İzmit’te bir tane umumi kütüphane var. Hektarlarca arazide binlerce metrekarelik kapalı alana inşa edilmiş Kocaeli Üniversitesi‘nin bile bir kütüphanesi var mı, gidip bakmak lâzım. Varsa dahi içinde ne var ona bakmak lâzım.

Spor alanında yine son 10 yılda İzmit ve Kocaeli yok oldu gitti. Koskoca Kocaelispor’u bile yiyip bitirdiler. SEKA uçtu… Petkimspor öldü… DSİ tedavülden kalktı. Bir zamanların efsane Lassa Bisiklet Takımı şimdi ne yapıyor bilen yok.

“İzmit, Türkiye’nin en güzel köşelerinden biridir”

Bütün bu olumsuzluk hatta vahim tablonun yanında, iddia ediyorum, Kocaeli ve İzmit aslında coğrafi ve topografik açıdan Türkiye’nin en güzel köşelerinden biridir. Deniz, dağ ve ova üçlüsünün birbiri ile bu kadar yakın ve uyumlu bulunduğu bir coğrafyayı başka yerde bulmazsınız. Buna karşılık Kocaeli’nin ve İzmit’in deniziyle, dağıyla, ovasıyla ünsiyeti sıfırdır.

Uzun lafın kıssası; Türkiye Cumhuriyeti, İzmit ve çevresini, Kocaeli’ni yemiş bitirmiş. Şimdi muhtemel ki, bu lafımı öteye beriye çekip çekiştirmeye çalışanlar çıkacaktır. Uğraşmayınız. Güneş balçıkla sıvanmaz…

Sadece kısa bir bölümünü burada iktibas edebildiğimiz yazının devamı Ekşi Sözlük’te. İşte bu zamana kadar şehri yöneten anlayışlar, İzmit’i ekşi sözlüğe bile böyle ekşi bir şekilde sokma maharetini gösterebilmişler! Ortaya çıkan bu zor tablonun üstesinden ‘kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız’ ilkesi ile gelinebileceği kanaatini taşıyorum.

tanıtım toplantısından

“Afiş kavgası yapanlar mı yönetecek İzmit’i?”

Şimdi, İzmit’i bu hale getiren zorlu anlayışın sahipleri çıkmışlar “Yeniden İzmit’i yönetmeye talibiz” diyorlar. Halka söyleyebileceği yeni sözü olmayan ve yıllardır yönettikleri İzmit’e zarardan başka katkısı olmayan bu anlayışların, “afiş kavgasından” başka yaptığı hiçbir şey de yok. Afiş kavgası yapan zihniyetten İzmit ne bekleyebilir, halk bunlara oy verebilir mi? İzmit, bu dar kalıplardan oldukça rahatsızdı ve bizim adaylığımızın açıklanması ile bu rahatsızlık ortadan kalkmış oldu.

İzmit halkı gönül rahatlığı ile oy verebileceği bir adaya kavuşmuş oldu. Biz, böyle zorlukları ve sıkıntıları olan şehre kolaylıklar getirmek için yola çıkıyoruz. Unutmayın, ilkemiz ‘kolaylaştırın, zorlaştırmayın’ ilkesidir.

“Kutup değil ekvator olacağız!”

İzmit’te iki ayrı kutup üzerinden kutuplaşma siyaseti gütmek isteyenlere inat; ekvator olacak ve dünyaları birleştireceğiz. Kimse bize, “hem çalıyor hem de yapamıyor yahut hem çalıyor hem de yapıyor” tarzındaki çirkin ithamlarda bulunamayacak. Biz birileri gibi bu tür yakıştırmalarla töhmet altında kalmayacağız. “Çalmadan nasıl yapılır, çalmadan nasıl çalışılır?” onun örneğini ortaya koyacak ve İzmit’in ihtiyaçlarını gidermeye yönelik politikalar üreteceğiz.

Anneannemizden öğrendiğimiz dua ile bu şehri yöneteceğiz. İnşallah İzmit’i yaşanabilir hale getirecek ve zorlukları kolaylaştıracağız.

“İlkemiz işleri kolaylaştırmak olacak”

Hangi zorlukları mı kolaylaştıracağız?

Adil ve dürüst yönetim isteyen insanların hayatlarını kolaylaştıracağız.

Kendisini dışlanmış hisseden tüm insanlarımızın hayata ve temsil edilmeye katkılarını sağlayacağız. Bu kentin ilk sahiplerine değer vereceğiz. Çocuklarımızı yani geleceğimizi önceleyeceğiz.

Üretken ve fark edilmeyen, görmezden gelinen gelecek kurmak isteyen tüm gençlerimizin hayatlarını kolaylaştıracağız.

Saadet partililer Ahmet Özen’i yalnız bırakmadılar

Bir zamanlar İzmit gençliğinin kalbinde uğruna binlerce kilometre deplâsman yollarına katlandığı bir Kocaelispor vardı. Şehre heyecan ve yaşam sevinci yükleyen taraftar toplulukları vardı. Biz bu şehre yeni başaklar, heyecanlar, amatör ama yüreğinden sevgi fışkıran ruhlar yükleyeceğiz.

Biz bu şehirde insanımıza yaşam sebepleri kuracağız.

Maddi imkânsızlıklardan ötürü evlenemeyen, düğün salonu arayan ve belediyeye giden, gittiğinde de belediye yerine şirket ile karşılaşan gençlerin işini kolaylaştıracağız.

Bitmek bilmeyen yol çalışmaları sebebiyle aylarca mağdur edilerek hakkı çiğnenen esnafın işini kolaylaştıracağız.

Basit bir evrak için, belediye kapısında kırk takla atmak zorunda bırakılan Mehmet Amca’nın işini kolaylaştıracağız.

Çocuğunun başına bir iş gelir korkusu ile gönül rahatlığı ile okula gönderemeyen, yine aynı korku ile mahallede oyun oynamasına müsaade edemeyen Ayşe Hanım’ın işini kolaylaştıracağız, yüreğine huzur ve güven sağlayacağız.

İzmit’teki sıkıntı ve kaos ortamından rahatsızlık duyan her vatandaşın işini kolaylaştıracağız.

Şunu ifade edeyim:

Ben bir eğitimciyim. Yaklaşık 25 yıllık eğitimci kimliğim ile bu milletin bir ferdiyim. Biz şehri bu duygu ile bakacak ve kademe kademe gelişmesini sağlayacağız.

İyi eğitim almış insanlardan oluşan toplumlar iyi şehirler kurar. Şehrimizin her ferdinin küçükten büyüğe eğitim süreçlerine anlamlı, kaliteli destek vermek önceliğimiz olacaktır.

Belediyeyi şirket gibi gören anlayışa karşı mücadele edecek, neticesinde de; ehli ile beraber liyakatli ve dürüst insanlarla hak ettiğimiz müreffeh bir İzmit’i inşa edeceğiz.

Yeni bir şehir inşa etmedeki önceliğimiz insan olacak. İyi ve dürüst insanlar yaşanabilir şehirler kurabilir. Bu bağlamda insanımızdan bize ulaşan her türlü sorunun takipçisi olacak, çözülene kadar peşini bırakmayacağız.

Bizim dönemimizde şehirdeki öğretmen ve öğrencilerimizin sorunlarına da çok büyük bir pay ayrılacak, eğitime verdiğimiz destek basketbol topu ile ifade edilebilecek kadar basit ve ucuz olmayacaktır.

İş başına gelir gelmez cepsiz ceketimizi giyecek ve dürüst yönetim anlayışı ile önce halkımızı sonra da bu şehri ihya edeceğiz. Ehliyet ve liyakatin önceleneceği, israfın engelleneceği, yaşamanın zor olduğu bir şehir olan İzmit’in kolay İzmit’le değiştirileceği günler çok yakın.

İzmit’e kolay gelsin!”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica