Siyaset

AK Partiden engelliler ve ailelerine motivasyon programı

AK Partiden engelliler ve ailelerine motivasyon programı … Ellibeş, “Partimizin engelsiz yaşamla ilgili çalıştığı birçok proje var. Bu noktada sosyal politikalar birim başkanlığımız başkanlığında ve Füsun Hanım’ın önderliğinde bir organizasyonu bugün yaşıyoruz” dedi. detaylar haberimizde…

AK Partiden engelliler ve ailelerine motivasyon programı

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı, ilimizde bulunan engelliler ve ailelerine motivasyon programı bugün gerçekleştirildi. Türkiye’de 5 bin 777 engelli vatandaşın çalıştığını söyleyen AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “Şu anda 62 Bin 377 engelli ataması yapıldı” dedi

AK Parti Kocaeli İl başkanlığının ev sahipliği y

engelliler ve ailelerine motivasyon programı

aptığı engelli vatandaşlar ve ailelerine motivasyon programı bugün SEKA Deniz Restoran’da gerçekleştirildi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in öncülüğünde gerçekleşen programda 12 ilçeden engelli vatandaşlar ve aileleri ile kahvaltı yapılarak sohbet edildi.

KATILIM YOĞUNDU

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, İl Başkan Yardımcıları Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Zeki Canşi, Muharrem Top, İbrahim Gürsel, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, ilçe kadın kolları başkanları, il yöneticileri ve partililer engelli vatandaşları yalnız bırakmayarak programa katılım gösterdi.

Engelliler Komisyonu Başkanı Füsun Çengelköy, “Sizi burada görmek ayrı bir mutluluk çocuklarımızın gülen yüzünü görmek bizim için ayrı bir mutluluk” dedi

Derinceli aileler

ÖZDEMİR: ASIL ENGEL KALPLERDE OLAN ENGELDİR

Çengelköy’ün ardından kürsüye gelen İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, “bu anlamlı güzel buluşma için bize desteklerini esirgemeyen İl Başkanımız Mehmet Ellibeş ve Kocaeli Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederiz. Biz hep şunu bildik şunu söyledik. Asıl engel kalplerde olan engeldir. Biz bireyin diğer özelliklerine, engeline bakmadan yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevmeli ona saygı duymalı ve hürmet göstermeliyiz. Bütün insanlığı kucaklamayan asla insani ve vicdani değildir” diye konuştu.

YARDIM EKSENLİ DEĞİL HALK EKSENLİ BAKTIK

engelliler ve ailelerine motivasyon programı

Özdemir sözlerinin devamında “Hükümetimiz 20 yıldan beri engelli vatandaşlarımıza yönelik geliştirdiği sosyal politikalarla şunları yapmıştır. Asla yardım eksenli değil halk eksenli olarak gerçekleştirmeye çalışmıştır. Yapılanlar asla bit lütuf olarak görülmemelidir demiştir Sayın Cumhurbaşkanımız. 2002 yılından bu yana AK Parti hükümetleri engelli vatandaşların haklarını teslimine yönelik yaptığı bu çalışmalar, halka hizmet Hakka hizmet anlayışındandır. Yani bir gönül işi bir hizmet işidir. Engelli kardeşlerimiz bizim birer parçamızdır” ifadelerini kullandı.

ÇAKMAK: YÜZÜNÜZDEKİ TEBESSÜM YETER

Özdemir’in ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, “Kardeşlerimiz bu soğuk günlerde içimizi ısıttı. Uzak ilçelerden gelenler için zahmet oldu ama benzer konular için bir araya geldiğimiz için yüzlerdeki tebessümü görebiliyorum. Merkezi hükümetimiz, büyük şehir belediyemiz hem de ilçe belediyeleri olarak insanı da ortaya koyarak insanın ihtiyaçlarını gidermeye onları mutlu etmeye yönelik güzel hizmetler yapıyoruz. Gençler, engelliler, yaşlarılar, sporcular herkes çalışma alanımız içinde” diye konuştu.

İzmitli aileler

SADECE İLİMİZDE ENGELLİ BİLGİ BANKASI VAR

Konuşmasını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, “Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri de engelliler için yapılan çalışmaları takip etmenizi rica ediyorum. Meclisteki komisyon Kocaeli ilini pilot il seçerek engellilere yönelik bir çalışma yaptı. Sadece bizim ilimizde engelli bilgi bankası var. Hangi engelimiz var cinsiyeti, yaşı bizde var. Ama bu bilginin de yenilenmesi gerekiyor. Bu noktada sizlerin desteğinizi talep ediyoruz. Nerede engelli kardeşimiz varsa oraya yönelik çalışma yapmamız daha kolay olacak. Herkesi saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olun” dedi.

ELLİBEŞ: EN CİDDİ ADIM 2005’TE İKTİDARIMIZ TARAFINDAN ATILDI

Yaşar çakmak

İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “Davetimize icabet edip buraya kadar gelen sevgili engelli evlatlarımız, kardeşlerimiz her birinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Partimizin engelsiz yaşamla ilgili çalıştığı birçok proje var. Bu noktada sosyal politikalar birim başkanlığımız başkanlığında ve Füsun Hanım’ın önderliğinde bir organizasyonu bugün yaşıyoruz. AK Parti 19 yıl önce iktidara geldiğinde AK Parti varsa engel yoktur şiarıyla bir hedef ortaya koyduk Sayın Cumhurbaşkanımızla bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz. En ciddi adımı 2005 yılında iktidarımız takriben Bin 500 maddeden oluşan bir kanun ile attı. 2010 yılında yapılan değişiklikle engellilere yönelik pozitif ayrımcılık Anayasa’da tescillenmiş oldu. 2013 yılında ise engelli kelimesi yerine birçok incitici kelime kullanılıyordu. Bu da ortadan kaldırıldı. Sadece ve sadece engelli kelimesi kullanılıyor” dedi.

62 BİN 377 ENGELLİ ATAMASI YAPILDI

Her ilçede engelsiz merkezler oluşturulduğunu ifade eden Başkan Ellibeş, “Engelli vatandaşlarımız evlerinde sıkıldıklarında ailelerinin ötesinde arkadaşlarıyla bir raya gelme arzusunu geliştirdikleri ortamda bulunabiliyorlar. Hem genel hem yerel iktidar olarak bu husustaki çalışmaları yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. 2022’de 21 adet merkez varken. Yılsonu itibariyle bu sayı, 104’e çıktı. Bu da iktidarımızın en güzel hizmetlerinden biri. 2012’de de bir ilke imza attık. Engelliler için ayrı bir sınav ve kontenjan sistemi uyguladık. Ülkemizde sadece 5 Bin 777 engelli çalışıyorken şu anda 62 Bin 377 engelli ataması yapıldı. Çalışabilecek konumda olan evlatlarımızın işe girebilmeleri, ekonomik özgürlüklerini elde edebilmeleri anlamında bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi arz ediyorum” dedi.

1757 ANNE ERKEN EMEKLİ OLDU

Engelli annelerine de kolaylık sağladıklarını söyleyen Başkan Mehmet Ellibeş, “Ağır engelli evlatları olan annelerimize 2008 yılından bu yana erken emekli olma hakkını getirdik. 2008 yılından bu yana Bin 757 anne erken emekli oldu. Çocuklarıyla hemhal olup onlara daha fazla zaman ayırmaya fırsatı oldu. Engellerimizi, toplumumuzun diğer bireyleri gibi hiç unutmadık. Aramızda olamayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a ve ilçe belediye başkanlarımıza teşekkürlerimiz sunuyorum. Burada olan ve ol onlar bütün imkanlarını engelli kardeşlerimiz için kullanıyor. Sizlere de davetimize icabet edip geldiğimiz için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica