Siyaset

Akar: Demokrasi Şehitlerimiz Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan…

Akar: Demokrasi Şehitlerimiz Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan…

TBMM Başkanvekili CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 24 Ocak demokrasi şehitlerimizin ölüm yıldönümünde bir mesaj yayınladı – akarhaber

Haydar Akar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

24 Ocak 1993 yılında Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ve 24 Ocak 2001 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, karanlık güçler tarafından şehit edilmiş ve ülkemiz, yeri doldurulması zor iki vatan evladını kaybetmiştir.

Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yılmaz savunucusu, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, araştıran ve sorgulayan değerli Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun, hain suikast sonucu aramızdan ayrılışının üzerinden tam 30 yıl geçti. Uğur Mumcu 24 Ocak 1993 tarihinde siyasi düşüncelerinin değil, araştırmacı gazeteciliğinin bedelini ödedi. Toplumu aydınlatmanın, kardeşçe yaşamanın ve yaşatma isteğinin bedelini ödedi.

Yine vatan ve millet aşkıyla yürüttüğü mesleğinde pek çok başarıya imza atan Gaffar Okkan, görev yaptığı her yerde halkın gönlünde taht kurmuştu. Ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar yürüten Gaffar Okkan, birlik ve beraberliğimizi hedef alan hainler tarafından şehit edildi.

Vermiş oldukları mücadele ile gelecek kuşaklara örnek olan gazeteci Uğur Mumcu’yu ve Devlet ile halk arasında derin bağlar kuran, vatan sevgisiyle görevini yaparken şehit edilen Gaffar Okkan’ı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Onlar, daima halkımızın kalbinde yaşayacak ve yeni yetişen meslektaşlarına örnek olacaklardır.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica