Bilim-Teknoloji

Akıllı ev ve ofis asistanları pazarı büyüyor

Akıllı ev ve ofis asistanları pazarı büyüyor Amazon ve Google’ın başlattığı akıllı ev ve ofis asistanları pazarı Arçelik’in de pazara girmesiyle iyice kızıştı. 5 metreye kadar ses algılayabilen, fatura yatıran internete bağlanan diğer cihazlarla iletişim kurabilen, müzik çalan, yemek tarifi veren, matematiksel hesaplar yapabilen bu cihazlar son 5 yıla damga vuracak. Akıllı ev ve ofis asistanları pazarı büyüyor detaylar haberimizde…

Akıllı ev ve ofis asistanları pazarı büyüyor

50 milyar dolarlık pazar

Küresel çapta 50 milyar dolar büyüklüğe ulaşan akıllı ev asistanları pazarı her yıl ortalama yüzde 80 büyüyor. Pazarın en büyük tüketicisi ise ABD… Burada evinde akıllı asistan bulunan kişilerin sayısı 40 milyona yaklaştı. Türkiye de en hızlı büyüyen ülkelerden biri. Yapay zeka ile çalışan bu platformların kullanıcı sayısının artması bu sistemin önemini daha da artırıyor.

Amazon Echo

Üzerinde 7 adet mikrofon bulunan cihaz evin ya da ofisin her yerinden rahatlıkla ses alabiliyor. Echo, istediğiniz müziği çalabilmenin yanı sıra Amazon üzerinden sipariş verebiliyor. Ayrıca günlük haber özetleri, matematik işlemleri, yemek tarifi de yapabilen cihaz, döviz kuru ve trafik sorgulaması da gerçekleştirebiliyor.

Google Home

Bu asistan, evinizde internete bağlanan TV, telefon, klima, termostat gibi diğer cihazlarla da eşleşebiliyor. YouTube, Google Music, Spotify, Pandora ve iHeart Radio gibi platformlara destek sunan Google Home, dizi platformu Netflix desteğine de sahip. Yani sesli komutlarla video oynatabiliyor.

Hopepod

Apple‘ın 6 mikrofonlu bu cihazı, mesaj göndermek, güncel haberleri ve maçları öğrenmek için ideal. Ayrıca evdeki akıllı aygıtlar da kontrol edilebiliyor. Örneğin bu cihazdan ışıkları açmasını, perdeleri kapatmasını isteyebilirsiniz. HomePod, evde olmadığınız zamanlarda da iPhone veya iPad ’deki Home uygulamasıyla uzaktan kontrol sağlayabiliyor.

Lenova Smart Asıstant

Cihaz, 5 metreye kadar ses algılayabilen mikrofonları sayesinde, sadece birkaç kelime konuşarak internet araştırmalarını yapabiliyor, müzik çalabiliyor, takvim oluşturabiliyor, yol ve hava durumu bilgisini paylaşabiliyor. Asistan, Lenovo Akıllı Ev Aletleri ve diğer yeni nesil dijital cihazlarla uyumlu olacak şekilde tasarlandı.

Arçelik Ev Asistanı

Online alışveriş, yemek siparişi, fatura ödeme, bankacılık işlemleri yapabiliyor. Bunun yanısıra nöbetçi eczane, en yakın hastane gibi acil ihtiyaçların karşılanması için doğrudan kaynak olan bu cihaz ile gündemdeki haberler, vizyondaki filmler de rahatlıkla takip edilebiliyor. Cihaz ile ayrıca akıllı ev gereçleri de yönetilebiliyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica