Genel

AKP vekilleri CHP grup başkanvekilini mecliste parçalayacaktı

AKP vekilleri CHP grup başkanvekilini mecliste parçalayacaktı Mecliste devam eden bütçe görüşmeleri kavga, arbede ve sert tartışmalarla sürüyor. Bozdağ’ın sert konuşması ardından kürsüye çıkan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un sözleri iki parti vekillerini karşı karşıya getirdi. AKP vekilleri CHP grup başkanvekilini mecliste parçalayacaktı detaylar haberimizde…

AKP vekilleri CHP grup başkanvekilini mecliste parçalayacaktı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AKP’li vekillerle CHP’li vekiller arasında hakaret tartışması yaşandı.

TBMM Genel Kurulu 2018 bütçesi görüşmeleri devam ediyor. Hürriyet‘ten Rıza Özel’in aktardıklarına göre Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan sonra CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç söz aldı. Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiğini iddia ederek, Cumhurbaşkanı’nın bazı sözleri Kılıçdaroğlu’na söylediğini ileri sürdü. Özkoç, “Sizin Cumhurbaşkanı kisvesi adı altında AKP Genel Başkanı olarak Sayın Kılıçdaroğlu’na böyle hakaret ederseniz, biz de AKP Genel Başkanına gerektiği gibi cevap veririz” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na konuşmalarında hakaret ettiğini belirterek, “‘Edepsiz’, ‘Alçak’, 2 Haziran 2011 ‘Cibilliyetin gereğini yapıyorsun’, ‘Bazı insanlar var ki yüzüne tükürsen yağmur yağıyor sanır bu da öyle pişkin bir tipdir”

Özkoç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na konuşmalarında hakaret ettiğini belirterek, “‘Edepsiz’, ‘Alçak’, 2 Haziran 2011 ‘Cibilliyetin gereğini yapıyorsun’, ‘Bazı insanlar var ki yüzüne tükürsen yağmur yağıyor sanır bu da öyle pişkin bir tipdir’. Sizin Cumhurbaşkanı kisvesi altında AKP Genel Başkanı olarak böyle hakaret ederseniz. Biz de AKP Genel Başkanına gerektiği gibi cevap veririz” dedi.

Bunun üzerine AKP milletvekilleri sıralara vurdular, ayağa kalkarak Özkoç’un üzerine yürümeye çalıştılar. Bunun üzerine tartışma yaşandı. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın oturuma ara verdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica