Genel

Alpay Anayasa Mahkemesinin ikinci kararından sonra Tahliye edildi

Alpay Anayasa Mahkemesinin ikinci kararından sonra Tahliye edildi Gazeteci yazar Şahin Alpay, Anayasa Mahkemesinin ikinci kez ‘hak ihlali kararı’ vermesi nedeniyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, yaklaşık 20 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Alpay Anayasa Mahkemesinin ikinci kararından sonra Tahliye edildi detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Alpay Anayasa Mahkemesinin ikinci kararından sonra Tahliye edildi

Tahliye kararı oy birliği ile verildi

Gazeteci yazar Şahin Alpay, Anayasa Mahkemesinin ikinci kez ‘hak ihlali kararı’ vermesinin ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, ev hapsi kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere oy birliğiyle tahliye edildi.

Alpay 75 yaşında bir gazeteci

Habertürk Haber Merkezinden Veli Sarıboğa’nın haberine göre, cezaevindeki en yaşlı tutuklu olan 74 yaşındaki Şahin Alpay, 30 Temmuz 2016 tarihinde tutuklandı. 18 Nisan 1944 yılında doğan Alpay, yaklaşık 20 aydır tutuklu bulunduğu Silivri cezaevinden 75’nci doğum gününe 33 gün kala serbest kalacak.

Silivri Cezaevi’ndeki en yaşlı tutuklu olan Alpay, 20 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Alpay’ın, cezaevinde işitme kaybının yüzde 30’dan 60’a çıktığı, anjiyo olup stent takıldığı ve cilt hastalıkları yaşadığı belirtildi.

Alpay için 3 ayrı ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

Alpay hakkında 10 Nisan 2017 tarihinde hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan 15 yıla kadar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını ihlal, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan 3 ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Gazeteci Şahin alpay hakkında daha önce Anayasa mahkemesi hak ihlali kararı vermişti. Ancak alt derece mahkeme iktidardan gelen homurtulardan sonra Anayasa Mahkemesinin kararını dinlemedi ve yeniden yapılan duruşmada 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Şahin Alpay’ın yeniden başvurusu üzerine Anayasa mahkemesi dünkü kararında bir kez daha hak ihlali diyerek noktayı koydu.

Kararında gerekçesini de açıkladı:

“Başvurucunun tutukluluk durumunun sona erdirilmesi dışında bir imkân kalmadığı değerlendirilmiştir”

AYM kararının ardından tutukluluğun sona ermemesinin hak ihlalinin ortadan kaldırılamayacağı belirtilen kararda, şöyle denildi:

“Başvurucunun tutukluluk durumu hâlen devam etmektedir. İncelenen başvuruda tespit edilen ihlalin niteliği dikkate alındığında bu ihlalin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması için başvurucunun tutukluluk durumunun sona erdirilmesi dışında bir imkân kalmadığı değerlendirilmiştir. Bu nedenle başvurucunun tutukluluk durumunun sona erdirilmesi suretiyle ihlalin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması için kararın Mahkemesine gönderilmesi gerekir.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica