Ekonomi

Amerikanın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız

Amerikanın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı tarafından düzenlenen “İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu”nda konuştu. Amerikanın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız detaylar haberimizde…

Amerikanın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız

“ABD’nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Onların iPhone’u varsa öbür tarafta Samsung var, Venüs var Vestel var. Biz kendimize yeteceğiz” diye konuştu. Erdoğan, “Bodoslama bir şekilde üzerimize geliyorlar. Yapabileceğimiz iki şey var. Bunlardan biri ekonomik, diğeri siyasi tavırdır” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Son döviz olayına bakalım. 4.8 seviyesinden nasıl oldu da 7’ye fırladı. 15 Temmuz sabahı 2.8 seviyesinde olan kurun 2 yılda 4.8 seviyesine çıkmış olması dahi anlamsızken bunu nasıl izah edeceğiz? Ortada bir anormallik var mı diye baktığımızda gördüğümüz manzara şudur: 1994 ve 2001 krizinde, Avrupa’da ve Asya’da olduğu gibi bankaları mı battı? Hayır. Bugün ülkemiz, dünyadaki en sağlam bankacılık sistemlerinden birine sahiptir. Borçlarımızı tıkır tıkır ödüyoruz.

“Türk lirası’nın onurunu korumamız bunlara en güzel cevap olacaktır”

Kendimize güveniyoruz, bu noktada kendimize inancımız var ama eksiklerimizi de gayet iyi biliyoruz. Bizim yaptığımız en önemli değişim ülkemizi ekonomide çok üst bir düzeye taşımamızdır.
Onlar yoğun bir şekilde şu an Türk Lirası’nı alıp doları bankalarda bozduruyor. Mesele bu. Dolar, tabii bozdurulur. Türk Lirası’nın onurunu korumamız bunlara en güzel cevap olacaktır.

“Onların IPHONE’u varsa öbür tarafın SAMSUNG’u var”

Değerli kardeşlerim, buradan milletimize ve iş dünyasına sesleniyorum. Ekonomi tetikçilerine verilecek en güzel cevap işimize dört elle sarılmak olacaktır. Depoları kilitlemenin anlamı yoktur. İhraç, ihraç, ihraç…

‘Üretimi askıya alalım’, çok yanlış yaparsınız. Üretim, üretim, üretim… Daha çok ter dökeceğiz, dışarıdan dövizle aldığımız her ürünün daha iyisini, daha kalitelisini biz burada üreteceğiz. Dışarı satacağız.

ABD’nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone’u varsa öbür tarafın da Samsung’u var, Venüs var, Vestel var. Dolayısıyla biz kendimize yeteceğiz. Dışarıya para verip yaptırdığımız her işin daha güzelini yapıp biz dışarıda servis edeceğiz. Bu millet bunları yapmaya muktedirdir.

“Ülkemize yatırım yapmayı düşünenleri daha çok teşvik edeceğiz”

Ülkemize yatırım yapmayı düşünenleri daha çok teşvik edeceğiz. Kaynakları içeriden dışarıya doğru değil, dışarıdan içeri doğru akıtacağız. Bunları başardığımızda önümüze konan engellerin birer birer devrildiğini, yazılan senaryoların birer birer yırtıldığını göreceğiz.

“Sen Türk’sün, Türk lirası’yla beraber yoluna yürüyeceksin”

‘Dövize gidersek kurtuluruz’ yok. O zaman batarsın. Sen Türk’sün, sen Türk Lirası’yla beraber yoluna yürüyeceksin.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica