RaporlarSiyaset

Arpalığa döndürülmüş İzmit belediyesinin israfları açıklandı (1’inci bölüm)

Arpalığa döndürülmüş İzmit belediyesinin israfları açıklandıHürriyet; “İsraf düzeninin belediyelerde nasıl vücut bulduğunu, belediyenin nasıl arpalık gibi kullanıldığını, kayırmacılık ve torpilin nasıl olduğunu belgesiyle açıklamak istedik” dedi. detaylar haberimizde…

Arpalığa döndürülmüş İzmit belediyesinin israfları açıklandı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet İzmit Belediyesi’nde önceki dönemlerde yaşanan israfı kalem kalem açıkladı. Daha önceki dönem için Hürriyet: “Belediyeyi arpalığa çevirmişler biz def bunu belgesiyle açıklıyoruz” dedi.

Başkan, basın toplantısını ikiye ayırdı…

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet İzmit Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluklar ile ilgili olarak belediye binasında açıklamalarda bulundu. Fatma Kaplan Hürriyet yaptığı açıklamayı iki bölüme ayırarak ilk bölümde TÜGVA ve ENSAR gibi vakıflara harcanan paraları tek tek belgeleriyle açıkladı. Bu vakıf ve cemaatlere verilen binaları da boşalttıracaklarını söyleyen Hürriyet ilk olarak Tepeköy’de bulunan yurttan başlayacağını söyledi. Cemaat ve vakıflara harcanan paraların ardından ikinci bölümde belediye de makam araçlarına, hizmet araçların ve yapılan harcamalara değinen Hürriyet ayrıca mazbata alım sürecinde belediyeden çuvallarla dosya çıkarıldığının bilgisini kendisine ulaştığını söyledi.

“Göreve gelmeden önce birçok bilgi bizde vardı ama belgesi yoktu”

Toplantının başında toplantıyı düzenleme amacına değinen Hürriyet; “Bu açıklamayı siyasi polemik konusu olması için değil toplumun gerçekleri bilmesi için düzenledik. İsraf düzeninin belediyelerde nasıl vücut bulduğunu, belediyenin nasıl arpalık gibi kullanıldığını, kayırmacılık ve torpilin nasıl olduğunu belgesiyle açıklamak istedik. Göreve gelmeden önce birçok bilgi bizde vardı ama belgesi yoktu. Bilgi ve belge ile halkı bilinçlendireceğiz hukuk içinde gereğini yapacağız dedik. 2 ayda hukuki olarak ve müfettişler ile inceleme yaptık ve fatura ile belgelere tek tek baktık. Sürekli belli adreslere verilen işler var ve belli kişileri kayırıldığı torpiller var. Vatandaşımız vergi dönemleri geldiğinde zorla vergi ödemek için kapıları aşındırıyor, vergilerinin nerelere harcandığını hizmete mi yandaş politikayla mı kullanılmış buna ilişkin bir bilgilendirmelerde bulunacağız” dedi.

“Devletin malı deniz misali belediyeyi arpalık gibi kullanmışlar”

İlk olarak TÜGVA ve ENSAR Vakfılarına belediye üzerinden yapılan harcama ve protokollere değinen Başkan Hürriyet: “Biz uzun zamandır toplumun hassasiyetini dikkate alarak ne yaptığı belli olmayan vakıf ve cemaatler her şeyini belediyeye fatura ettirmiş. ENSAR ve TÜGVA gibi vakıflara neler yapılmış hepsini çıkarttırdık. Bütün haksız kazandırmalar ve kanun dışı tahsisler olmak üzere özel kalem çıkışlı teftiş kuruluna başvuru yaptık. Bu rapor doğrultusunda tespit edilen hukuksuzlukları yargıya taşıyacağız. Milletin dişinden tırnağında arttırdığı paraların yetim haklarının yerini bulması seçilmiş bir belediye başkanı olarak benim sorumluluğumdur. Eğer bunun hesabını sormazsak bu alışılmış düzen haline gelir. Devletin malı deniz misali belediyeyi arpalık gibi kullanmışlar” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica