Genel

Arslan: “Sakaryalıyı fuhuşla özdeşleştirmeyi kınıyoruz”

Arslan: “Sakaryalıyı fuhuşla özdeşleştirmeyi kınıyoruz” … Arslan; “Bu güzelim şehirde 46 yıl önce Akademi olarak kurulan 1992 yılında Üniversiteye dönüştürülerek Sakarya Üniversitesi adını alarak ülkemizin sayılı üniversiteler arasında yerini almıştır” dedi. detaylar haberimizde…

Arslan: “Sakaryalıyı fuhuşla özdeşleştirmeyi kınıyoruz”

Sakarya Yenikent Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Arslan; son günlerde söylemleri ile Türkiye ve Sakarya gündemini meşgul eden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na tepki göstererek; “Sayın YÖK Başkanının ve Üniversite Rektörünün, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında gereğin yapılacağını beklemekteyiz” dedi

Sakarya Yenikent Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Arslan; yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi: “Sakarya maviyle yeşilin oluştuğu, ülkemizin her bölgesinden göç alan ve bütün kültürlerin buluştuğu büyük bir kenttir. Sakarya’mız be zengin kültür sayesinde huzur içerisinde yaşayan, birbiriyle kucaklaşan, sevinçleri ve üzüntüleri paylaşan müstesna şehrimizdir. Ayrıca gerek tarım gerekse her türlü sanayii ürünlerinin üretildiği bir üs haline gelmiştir.

Bu güzelim şehirde 46 yıl önce Akademi olarak kurulan 1992 yılında Üniversiteye dönüştürülerek Sakarya Üniversitesi adını alarak ülkemizin sayılı üniversiteler arasında yerini almıştır. İki sene önce kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesiyle ile Sakarya iki Üniversiteye kavuşmuştur. Bu iki Üniversitede yaklaşık iki binin üzerinde çok değerli akademisyenler ve bir o kadarda idari personel çalışmaktadır.

Ayrıca bu iki Üniversite bünyesinde yüz binin üzerinde öğrenci vardır. Sakarya’mızı Üniversitelerimizi ‘fuhuş yuvası’ olarak nitelendiren, Sakarya Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışan profesör ünvanlı bilim adamın kafa yapısına bakın. Bilim adamı kendi alanıyla ilgilenir. Sakarya Üniversitesinin idealleri olan genç dinamik gençlerimizi fuhşun bir paçası olarak görmektedir. Merak ediyorum kendini bilim adamı olarak kabul eden bu zat öğrencilerinin karşısına nasıl çıkacak.

Hemen hemen bütün ulusal ve yerel basında yer aldığı gibi Üniversiteler için ‘neredeyse fuhuş evleri’ ifadelerini kullanan Profesör unvanına sahip bir zihniyettin Sakarya’ya, Sakarya Üniversitesine, öğrencilerine ve çok değerli Serdivan ilçesi halkına yapılan büyük bir saygısızlıktır. Sakarya’mıza, ekmeğini yediği Üniversitelerimize, öğrencilerimize, Serdivan ilçesi halkımıza yapılan bu iftirana ve saygısızlığı ortadan kaldırmak için, Sayın YÖK Başkanının ve Üniversite Rektörünün, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında gereğinin yapılacağını beklemekteyiz. Açıkçası bu şahıs Üniversiteden ihraç edilmelidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Selam ve Saygılarımla.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica