Siyaset

Atabay: “Ülkemizin Üretenleri Destek Bekliyor”

Atabay: “Ülkemizin Üretenleri Destek Bekliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarım Politikaları ve Tarım Örgütlerinden Sorumlu Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Pınar Atabay, 7464 sayılı kanun ve emeklilere yönelik tek seferlik yapılması öngörülen ödeme hakkında bir basın açıklaması yayımladı- akarhaber

Atabay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

EMEKLİYİ VE ÇİFTÇİYİ MAĞDUR ETMEYİN

Ülkemizdeki ekonomik zorluklar, 7464 sayılı kanunla emeklilere tek seferlik 5 bin lira ödeme yapılmasını öngörmüştü. Ancak, bu ödeme emekli çiftçileri dışlayarak gerçekleştirilmedi.

Çiftçilerimiz tarım Bağ-Kur’u üzerinden emekli oldukları için zaten en düşük emekli maaşını almakta. Son yıllarda tarımsal girdilerin artmasıyla birlikte, üretim maliyetleri yükselirken ürünlerin değeri düştü. Bu durum, çiftçilerimizin ek gelir elde etmek amacıyla tarımsal üretime devam etmelerini zorunlu kılıyor. Tarım ve gıda ihtiyacının arttığı bir dönemde, bitkisel ve hayvansal üretimin stratejik önemi açıkça görülmektedir.

ÜRETİMİN DEVAMI İÇİN ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEK OLUNMALI

Emekli olmalarına rağmen üretime katkıda bulunan çiftçilerimizin, bekledikleri ikramiye desteği verilmedi. Her ne olursa olsun, bugün ve gelecekte çiftçilerimizin üretime devam edebilmesi için desteklenmeleri gerekiyor.

HAKSIZLIĞA KARŞI DERHAL HAREKETE GEÇİLMELİ

Sonuç olarak; Tarlasını sürmeye ve üretmeye devam eden, tarımsal ekonomiye katkı sağlayan çiftçilerimizin mağdur olmaması için verilen 5 bin liralık ikramiyenin, emekli çiftçileri de kapsaması gerekmektedir. Bu haksızlığın düzeltilmesi için derhal harekete geçilmesi çağrısında bulunuyoruz.

Bu açıklamamız emekli çiftçilerin hakkını savunmak için ilgili kurumlara çağrımızdır; emekli çiftçilerin de hakkı olan ikramiye ile ilgili kanunun tekrar düzenlenmesini talep ediyoruz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica