Genel

Avrupa Hitler gibi bir Diktatör tehlikesini yaşamadan fark edemedi

Avrupa Hitler gibi bir Diktatör tehlikesini yaşamadan fark edemedi Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İran’ın ruhani lideri Hamaney’i, Hitler’e benzetti. Selman, “Avrupa ve pek çok ülke, çok geç olana dek Hitler’in ne kadar tehlikeli olduğunu göremedi. Avrupa’da yaşanan olayların Orta Doğu’da yaşanmasını istemiyorum” ifadelerini kullandı. Avrupa Hitler gibi bir Diktatör tehlikesini yaşamadan fark edemedi detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Avrupa Hitler gibi bir Diktatör tehlikesini yaşamadan fark edemedi

Prens Selman: Avrupa’da yaşanan olayların Orta Doğu’da yaşanmasını istemiyorum.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İran’ın ruhani lideri Hamaney’i, Hitler’e benzetti. Selman, “Avrupa ve pek çok ülke, çok geç olana dek Hitler’in ne kadar tehlikeli olduğunu göremedi. Avrupa’da yaşanan olayların Orta Doğu’da yaşanmasını istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Muhammed bin Selman, İran’ın nükleer silah geliştirmesi durumunda, kendilerinin de nükleer silah edineceğini söyledi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İran’ın nükleer silah geliştirmesi durumunda, kendilerinin de nükleer silah edineceğini söyledi. Selman, İran’ın dini lideri Ayetullah Hamaney’i ise Adolf Hitler’e benzetti.

“Ancak İran bir nükleer bomba geliştirirse, biz de geri durmayız”

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ABD’de yayın yapan CBS televizyonuna açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan’ın silahlanmak istemediğini söyleyen Selman, “Ancak İran bir nükleer bomba geliştirirse, biz de geri durmayız” dedi.

“Avrupa ve pek çok ülke, çok geç olana dek Hitler’in ne kadar tehlikeli olduğunu göremedi”

İran dinin lideri Ayetullah Hamaney’i, genişleme politikası nedeniyle Hitler’e benzeten Selman, “Avrupa ve pek çok ülke, çok geç olana dek Hitler’in ne kadar tehlikeli olduğunu göremedi. Ben Avrupa’da yaşanan olayların Orta Doğu’da yaşanmasını istemiyorum” diye konuştu.

“İran, Suudi Arabistan’ın ordu ve ekonomi olarak dengi olmaktan çok uzak”

Selman, ayrıca “daha küçük ordusu ve ekonomisiyle” İran’ın, Suudi Arabistan’ın dengi olmaktan uzak olduğunu belirtti.

2005 yılından beri ABD’de bir röportaj veren ilk Suudi lider oldu

Veliaht Prens Selman, 2005 yılından beri ABD’de bir röportaj veren ilk Suudi lider oldu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica