Ekonomi

Ayşegül Eroğlu Kocaeli Sanayi Odası’nın Yeni Meclis Üyesi

Ayşegül Eroğlu Kocaeli Sanayi Odası’nın Yeni Meclis Üyesi

Systemair Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Eroğlu Kocaeli Sanayi Odası’nın Meclis Üyesi Oldu

Firmaların sanayideki dönüşüme katılımları için liderlik etmek ve destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından Kocaeli Sanayi Odası’nda yeni bir dönem başladı. Gerçekleşen son seçimde yönetim kurulu başkanlığına dördüncü kez Ayhan Zeytinoğlu, meclis başkanlığına Hasan Tahsin Tuğrul seçilirken iklimlendirme sektörünün öncüsü Systemair Türkiye’nin Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Eroğlu ise meclis üyeleri arasında yer aldı. Eroğlu’nun da içinde bulunduğu meclis üyeliğinde kadın temsili altı kişiye ulaştı

Fabrikalar, alışveriş merkezleri, havalimanları, şehir hastaneleri, acil durum hastaneleri, endüstriyel tesisler gibi dev projelerin iklimlendirmesini sağlayan Systemair, klima santralleri sektöründe Türkiye pazarını domine etmeye devam ediyor. Şirketin üst düzey yöneticileri ise pek çok başarının yanı sıra üye oldukları dernek, meclis ve birliklerde aktif rol alarak sektörün temsil edilmesine de katkı sağlıyor. Son olarak Systemair Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Eroğlu, Kocaeli Sanayi Odası’nın (KSO) yeni dönem meclis üyeleri arasında yer aldı. Gerçekleşen seçimin ardından Ayhan Zeytinoğlu’nun dördüncü kez yönetim kurulu başkanlığına, Hasan Tahsin Tuğrul’un ise aynı şekilde dördüncü kez meclis başkanlığına getirildiği yeni dönemde KSO’nun kadın temsil sayısı ise Ayşegül Eroğlu’nun katılımı ile altıya yükseldi.

İklimlendirme sektörünün öncü STK’larından ISKAV (Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı) bünyesinde aktif görev alan Ayşegül Eroğlu, EYODER (Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği) yönetim kurulu üyesi ve GYİAD (Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği) üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor. Aynı zamanda perakende mağazalar ve diğer katılımcı lokasyonlar için “Depozito İade Makinesi” çözümleri geliştiren, üreten, kuran ve bakımını yapan RVM Systems’de de yönetim kurulu üyesi olarak görev alan Eroğlu, KSO meclisindeki yeni görevinde de sektöre ve sanayiye katkı sağlamak üzere çalışmalarını sürdürecek.

“Türk sanayisini ileriye taşıyacak adımlar atmak için çalışacağız”

Türk sanayisinin kalbinin attığı Kocaeli Sanayi Odası’nın meclis üyeliğine seçilmesinden ötürü duyduğu mutluluğu dile getiren Ayşegül Eroğlu; “Dünyadaki gelişmelere açık, öğrendiğini yaşama geçiren ve paylaşan, sanayicilerin ve paydaşların beklentilerine ve ihtiyaçlarına önem veren bir kurumun parçası olmak şahsım ve şirketimiz Systemair adına çok kıymetli. Şirketimiz global ölçekte Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Orta Doğu, Asya ve Güney Afrika’da konumlanarak toplam 54 ülkede faaliyet gösteriyor. Systemair Grup içinde en önemli pazarların başında gelen Türkiye’de ise temsil gücümüzü artıracak ve sanayiye değer katacak çok önemli adımlar atıyoruz. Yılda 4 bin 500 adet klima santrali üretebilecek kapasiteye sahip Dilovası’ndaki fabrikamız ile Türkiye’deki klima santralleri sektöründe yaklaşık son 15 yıldır pazar lideriyiz. Ülkemizde ürettiğimiz ileri teknoloji ürünleri ise 25’ten fazla ülkeye ihraç ediyor, Türkiye’nin sanayisine ve ekonomiye katma değer sağlayacak dev projelere hayat veriyoruz. Her gün ülkemiz ve insanımız için daha fazla ne yapabileceğimizi planlayan bir şirketin yöneticisi olarak KSO içinde böyle bir görevde yer aldığım ve bir kadın olarak sanayi ekosisteminde hemcinslerimi temsil ettiğim için heyecanlı ve mutluyum. Şirketimin bana kattığı inovatif ve yenilikçi bakış açısı ve başkanımızın öncülüğünde Türk sanayisini ileriye taşıyacak adımlar atmak için çalışacağız” dedi.

Ayşegül Eroğlu kimdir?

1986 doğumlu olan Ayşegül Eroğlu, Robert Koleji’nin ardından Sabancı Üniversitesi Üretim Sistemleri Mühendisliği bölümünü bitirdi ve Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA programını tamamladı. Çalışma hayatına Unilever’de tedarik zinciri bölümünde başlayan Ayşegül Eroğlu, 2010 yılında HSK’ya geçerek şirketin fabrika ile ilgili birçok bölümünde görev aldı. 2012 yılında Systemair ve HSK birleşmesinin ardından fabrika müdürlüğü pozisyonuna atanan Ayşegül Eroğlu, günümüzde Systemair Türkiye Genel Müdür Yardımcısı olarak yoluna devam ediyor ve iklimlendirme sektörünün öncü STK’larından ISKAV (Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı) içinde aktif rol alıyor. Eroğlu, aynı zamanda perakende mağazalar ve diğer katılımcı lokasyonlar için “Depozito İade Makinesi” çözümleri geliştiren, üreten, kuran ve bakımını yapan RVM Systems’de de yönetim kurulu üyesi olarak görev alıyor. EYODER (Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği) yönetim kurulu üyesi ve GYİAD (Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği) üyesi olarak çalışmalarına devam eden Ayşegül Eroğlu, Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından Kocaeli Sanayi Odası’nın yeni dönem meclis üyeleri arasında da yer alıyor.

Systemair ve Systemair Türkiye Hakkında:

Gerald Engström tarafından 1974 yılında İsveç’te kurulan global iklimlendirme devi Systemair, dünya çapında başta klima santralleri olmak üzere fanlar, hava dağıtım ekipmanları, hava perdeleri ve soğutma ürünleri alanında üretim yapıyor. Systemair; Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Orta Doğu, Asya ve Güney Afrika olmak üzere toplam 54 ülkede faaliyet gösteriyor, 29 fabrikasında üretim yapıyor ve toplam 6 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor. Global iklimlendirme devi Systemair, ismini faaliyet alanı olan Havalandırma, Soğutma ve Klima kelimelerinden alan Türk firma HSK’nın yüzde 90 hissesini 2012 yılında satın aldı. Fabrikalar, alışveriş merkezleri, havalimanları, şehir hastaneleri, endüstriyel tesisler gibi dev projelerin iklimlendirmesini sağlayan Systemair Türkiye’nin ürün gamında; klima santralleri, fanlar, hava dağıtım ekipmanları, hava perdeleri ve soğutma ürünleri yer alıyor. Systemair’ın, Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 2018 yılında yaklaşık 28 bin metrekare alan üzerinde kurduğu fabrikası, Türkiye’nin “Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik” anlamına gelen LEED Gold Sertifikası’na sahip ilk klima santrali fabrikası unvanına sahip. Temel misyonu “mekânların iç hava kalitesini artırıp insanlara temiz hava sağlamak” olan Systemair Türkiye, bu hizmeti sunduğu tüm cihazlarını Dilovası’ndaki fabrikasında üretiyor. Türkiye’de klima santralleri sektöründe yaklaşık son 10 yıldır pazar lideri olan Systemair, yeni fabrikasıyla yılda 4 bin 500 adet klima santrali üretebilecek kapasiteye sahip. Otomasyonlu klima santralleri alanında da Türkiye pazar lideri olan Systemair, Türkiye’de bu hizmeti fabrika çıkışı olarak sağlayabilen sayılı firmalardan biri. 25’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Systemair Türkiye, aynı zamanda şirketin global arenada 9 teknik merkezinden biri olarak yeniliklere öncülük ediyor. Systemair, son olarak Avrupa’nın en son teknolojiye sahip Veri Merkezi Test Laboratuvarı 365 Performance Center’ı Türkiye’de açtı. Systemair’ın Dilovası’ndaki fabrikası içinde hayata geçirdiği bu merkez, Avrupa’nın en yüksek kapasiteli veri merkezi test laboratuvarı konumunda.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica