Siyaset

Doğu Perinçek’ten ÇKP Kurultayı’na Mesaj

Doğu Perinçek’ten ÇKP Kurultayı’na Mesaj

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çin Komünist Partisi’nin 20. Genel Kurultayı için mesaj gönderdi

“Sayın Xi Jinping Yoldaş 
Çin Komünist Partisi Genel Sekreteri
 ve Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Beijing

Değerli Xi Jinping Yoldaş,

Çin Komünist Partisi’nin 16 Ekim 2022 günü toplanacak olan 20. Genel Kurultayı’ını Asya’nın batı ucundan, yürekten devrimci duygularla selamlıyoruz.

Çin Komünist Partisi 20. Genel Kurultayı, yeni bir dünyanın kurulduğu, Asya’dan yeni bir uygarlığın yükseldiği tarihî koşullarda toplanıyor.

Çin Komünist Partisi, büyük imparatorluklar mirasına ve eşsiz devrimci birikime sahip olan Çin Devleti ve Çin Milletine yaptığı önderlikle Asya Uygarlığının yükselişinde tarihî bir görev yapmaktadır.

Çin Komünist Partisi, Bilimsel Sosyalizmi dünyalılaştıran Büyük Öğretmen Mao Zedung’un devrimci rotasını izleyerek ve Xi Jinping Düşüncesini hayata geçirerek bugün insanlığın ortak bir geleceğe sahip olduğunu saptamış dünya devletleri ve halklarının emperyalist kapitalist sistemi alt edecek olan bağımsızlıkçı, hümanist, paylaşmacı, kamucu, devletçi ve devrimci-demokratik program ve mücadelesinde tarihî sorumluluklar üstlenmiştir.

ÇKP, Bilimsel Sosyalizmi Çin’e özgü koşullara uygulayarak sosyalizmin inşasında ısrar etmekte ve sınıfsız toplum davasına olağanüstü katkılarda bulunmaktadır.

ÇKP 20. Genel Kurultayı’nın Çin’in ortak refah toplumuna ilerlemesi ve eşitsizliklerle mücadelesi için tarihî kararlar alacağından eminiz.

ÇKP ile Türkiye Vatan Partisi arasındaki dayanışma ve kardeşlik, partilerimizin Bilimsel Sosyalizmin çağdaşlaşmasına verdiği bilimsel emekten ve çetin mücadele geleneklerimizden kuvvet alıyor. Dava arkadaşlığımız 7 ateşten geçmiştir ve 77 ateşten geçmeye hazırdır.

Partilerimiz, omuz omuza vererek, ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin gelişmesine ve insanlığın büyük geleceğinin inşasına devrimci katkılarda bulunacaklardır. Çin ve Türkiye, insanlığın emperyalizmden ve kapitalizmden kurtuluşunda öncü görevler yapacaktır.

Çin Komünist Partisi’nin çekirdeğinde Xi Jinping yoldaşın bulunduğu Merkez Komitesi önderliğindeki başarıları, yalnız Çin devleti ve halkının değil, aynı zamanda bütün insanlığın başarıları olacaktır.

Vatan Partisi olarak, sizlere Türkiye’nin iki yüzyıllık millî demokratik devrimini tamamlayacağı bir sürece girdiğimizi bildiriyoruz. Çin Komünist Partisi’nin 21. Genel Kurultayı’nı Türkiye’den hükümet partisi olarak selamlayacağız.

Şanlı Çin Komünist Partisi 20. Genel Kurultayı’nın Çin Devleti ve Milletinin yeni mucizeler yaratmasına ışık tutacak bir rota belirleyeceğine duyduğumuz güvenle verimli çalışmalar ve başarılar diliyoruz.
Selam ve saygılarımızla.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica