Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

İzmit’te dut bahçelerinin bakımları yapılıyor

Kocaeli’de İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Mart ayında Süleymaniye Mahallesi’nde toprakla buluşturulan 500 adet ichinosa çeşidi dut fidanın yazlık bakımlarını gerçekleştiriyor

KOCAELİ (İGFA) – Üreten bir İzmit için önemli projeleri tek tek hayata geçiren ve kent insanı ile sürekli olarak iş birliğinde bulunan İzmit Belediyesi, geride bıraktığımız Mart ayında ipek böceği yetiştiriciliğine uygun olduğu belirlenen Süleymaniye Mahallesi’ndeki belediyeye ait yaklaşık 5 dönümlük alana 500 adet ichinosa çeşidi dut fidanı ekmişti. Fidanları toprakla buluşturduktan sonra düzenli olarak kontrollerine devam eden İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, şu sıralar alanın yazlık bakım çalışmasını gerçekleştiriyor. 

Bakım çalışmaları kapsamında ekipler; bölgede yabani otları temizliyor ve bazı böceklerin bitkilere zarar vermemesi adına ilaçlama yapıyor. Burada yetiştirilecek dut fidanları ile ipek böceklerine besin kaynağı oluşturmayı hedefleyen yetkililer, 2022 yılı içerisinde de böcek besleme evi projesini hayata geçirmeyi planlıyor. Dut bahçesi ve böcek besleme evi alanında üreticilere eğitimler verecek olan İzmit Belediyesi, uygun koşulları sağlayan çiftçilere de yetiştiricilik konusunda tecrübe kazanmaları için bu alanlarda üretim yapma olanakları sunacak. 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica