Siyaset

Babacan: “Partili Cumhurbaşkanı Sistemi iflas etti”

Babacan; "Bu millet sizin hatalarınızın bedelini ödemek zorunda değil. Ülke ancak sağlam bir hukuk ve demokrasi üzerinde yükselir. Bu iktidar değişmeden bu ülkenin sorunları değişmez, krizler bitmez"

Babacan: “Partili Cumhurbaşkanı Sistemi iflas etti” … Babacan; “Şu an o makamda olan kişi, koltuktan olan kişi genel müdürlük, daire başkanlığı, belediye başkanlığı, yapmaktan Cumhurbaşkanlığı yapamıyor” dedi. detaylar haberimizde…

Babacan: “Partili Cumhurbaşkanı Sistemi iflas etti”

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin Kırıkkale 1. Olağan İl Kongresi’nde konuştu.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın açıklamalarının özeti şöyle:

“Özellikle son 1 haftadır baktığımızda bu akrabalık ilişkilerinin ülkeyi krize nasıl sürüklediğini hep birlikte gördük. Çok yakın akraba olunca doğru dürüst bir istifa mektubu bile yazılamıyor. Kararnamelerin diline bile bu yansıyor. Son kararnamede af geçiyor. Böyle bir dil yok. Aile içi yanlış bir iş yapıp onu affetmiyorsunuz. Devlet yönetiyorsunuz. Partili cumhurbaşkanı sistemi iflas etti. 84 milyon tek karar mercii tarafından yönetilemez. Bu sistemde beklenen bir Cumhurbaşkanlığı makamı yok. Şu an o makamda olan kişi, koltuktan olan kişi genel müdürlük, daire başkanlığı, belediye başkanlığı, yapmaktan Cumhurbaşkanlığı yapamıyor. Kendiniz kriz çıkarıp, millete ‘’acı reçete deyip kenara çekilemezsiniz. Bu millet sizin hatalarınızın bedelini ödemek zorunda değil. Ülke ancak sağlam bir hukuk ve demokrasi üzerinde yükselir. Bu iktidar değişmeden bu ülkenin sorunları değişmez, krizler bitmez.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica