Siyaset

Babacan’dan doğal gaz krizi tepkisi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladı. Babacan, yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yaptı.

ANKARA (İGFA) – DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladı. Babacan, yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

“Güçlendirilmiş parlamenter sistemle alakalı oldukça güzel ve detaylı bir çalışmanın altı siyasi partinin mutabakatıyla belli bir noktaya getirilmesi son derece önemli bir başarıdır” diyen Babacan, “Bundan sonraki süreçte bunun uygulanmasıyla alakalı konuları yine beraberce çalışmaya başlamamız gerekecek. En önemli konu, ilk seçim ile parlamenter sisteme geçiş arasındaki geçiş sürecinin yol haritasıdır. Bu konuyla ilgili ortak bir çalışma başlatmanın önemli olacağını düşündük. Bu konuda da mutabakat lazım” dedi.

Altılı komisyonun Çarşamba akşamı bir araya geleceğini ifade eden Babacan, “İletişimin takvimini, yöntemini beraberce konuşup bir karara bağlayacaklar. Biz arkadaşlarımıza yetki devrini çoktan yapmış durumdayız. Komisyon neye karar verirse, DEVA Partisi olarak komisyonun kararına uyarız” diye konuştu.

Kışa girerken doğal gaz depolarının tam kapasiteyle kullanılmamış olması affedilebilir bir hata olmadığını belirten Babacan, “Şu andaki sistemin yürümediğini, ülkeyi yöneten sistemin ve zihniyetin bu ülkeyi artık yönetemediğinin bir örneği daha. Stratejik doğal gaz depoları bir ülke için çok önemlidir. Dışa bağımlılığın olası risklerine karşı ülkeyi korur. Onun için o kadar depolama kapasitesi oluşturuldu ve yatırım yapıldı. Eğer bu kışa doğal gaz depoları boş bir şekilde veya tam kapasiteyle kullanılmayan bir şekilde girdiysek bu çok ciddi bir yönetim zafiyetidir” dedi.

Görüşmede CHP heyetinde parti sözcüsü Faik Öztrak ile genel başkan yardımcıları Muharrem Erkek ve Oğuz Kaan Salıcı yer aldı. DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’a ise genel başkan yardımcıları İbrahim Çanakcı, Sadullah Ergin ve Mustafa Yeneroğlu eşlik etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica