Genel

Basını en çok baskılayan lider ödülleri sahipleri Erdoğan ve Trump

Basını en çok baskılayan lider ödülleri sahipleri Erdoğan ve Trump Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi tarafından verilen ödüller, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde sahiplerini buldu. Basını en çok baskılayan lider ödülleri sahipleri Erdoğan ve Trump detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Basını en çok baskılayan lider ödülleri sahipleri Erdoğan ve Trump

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), beş kategoride “basını en çok baskılayan lider ödülleri” dağıttı.

“Basın özgürlüğünde en çok geri giden lider”

“En alıngan lider”, “terörle mücadele kanunlarını basına karşı en sert kullanan lider”, “basını en sıkı kontrol eden lider”, “basın özgürlüğünde en çok geri giden lider”, “dünya genelinde basın özgürlüğünün altını oymakta en başarılı lider” gibi kategorileri bulunan ödüller 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde sahiplerini buldu.

“En alıngan lider” Erdoğan…

Türkiye’de gazetecilerin, yayın organlarının ve sosyal medya kullanıcılarının sürekli “cumhurbaşkanına ve Türklüğe hakaret”le suçlandığını belirten CPJ, 2016 yılı boyunca ülkedeki yargı sisteminin bu anlamda hakaret konulu 46 bin 193 dava gördüğünü hatırlattı. CPJ bu nedenle Erdoğan’ı “en alıngan lider” olarak seçti.

“Terörle mücadele kanunlarını basına karşı en sert kullanan lider” yine Erdoğan…

Erdoğan, “terörle mücadele kanunlarını basına karşı en sert kullanan lider” kategorisinde de birinci oldu. CPJ buna gerekçe olarak, tutuklu gazetecileri gösterdi.

Erdoğan dan sonra Sisi

Bu kategoride Erdoğan’ı, Mısır Cumhurbaşkanı Abdül Fetih el Sisi izliyor.

Erdoğan ve Trump birinciliği paylaştılar

Erdoğan ve Trump “basını en çok baskılayan lider ödülleri”nde farklı kategorilerde birinci geldi.

Muhalefetin baskıcı yasalarla sindirildiği ülkeler arasındaki TÜRKİYE…

ABD merkezli Freedom House örgütünün yeni raporunda Türkiye sansür, bilişim denetimi ve siyasi propaganda alanında yeni ve etkin yöntemlerin geliştirildiği, aynı zamanda muhalefetin baskıcı yasalarla sindirildiği ülkeler arasında gösterildi. Bu bağlamda Türkiye Rusya, Çin, Tayland ve Etyopya gibi ülkelerle aynı kategoride ele alındı.

İstikrarlı gerileme…

Freedom House endeksinde Türkiye 2011’den bu yana özgürlüklerin ‘istikrarlı’ olarak gerilediği ‘Kısmen Özgür’ ülkeler kategorisinde. 100 üzerinden notu ise 53.

AB’nin kanıtı; Türkiye ilişkileri

Avrupa Birliği’nin demokratik değerleri cesaretlendirme tutumundan geri adım attığı belirtilirken kanıt olarak Türkiye’yle ilişkileri gösterildi.

AB’nin, Erdoğan’ın baskıcı icraatına göz yumduğu savunuldu

AB’nin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bariz biçimde otoriterleşen tavrı nedeniyle tıkanan Türkiye’nin üyelik sürecini canlandırmaya yöneldiği, ancak AB yetkililerin Türkiye’nin mülteci akınını durdurmada desteğine karşılık Erdoğan’ın baskıcı icraatına göz yumduğu savunuldu. Bu bağlamda eleştirel medyaya yönelik saldırılar ve 1 Kasım seçimleri öncesinde güneydoğuda başlatılan askeri operasyonlara vurgu yapıldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica