Siyaset

Başkan Akbulut: Zengini Zengin Etmekten Başka Bir Proje Değil!

Başkan Akbulut: Zengini Zengin Etmekten Başka Bir Proje Değil!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni sosyal konut projesine ilişkin değerlendirmede bulundu

Dar gelirliler için inşa edilen TOKİ’nin istisnalar dışında geçimini zor sağlayan insanlara çıkmadığını belirten Başkan Bulut: “TOKİ yaptık diye övünüyorlar, asgari ücretlinin nasıl ödeyeceğini düşünmüyorlar” dedi.

TOKİ başvuruları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu konut açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ Sosyal Konut başvurusunun 14 Eylül itibarıyla e-Devlet üzerinden başlayacağını duyurdu. TOKİ’ye başvuranların sayısı ise milyonları geçti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan ve iktidarın vatandaşı borçlandırmak üzerine kurulu bir sistemle vatandaşın hayalleri ile oynadıklarını belirten Başkan Akbulut; “AKP zamanında yapılan TOKİ evlerinden hiç gelir düzeyi düşük kişilerin ev aldığını duymadık nerde hali vakti yerinde insan varsa TOKİ de mülk zengini. Onlarda ne yapıyor yine alt gelir gruplarına kiralıyorlar. Sistem hiç değişmiyor zengin daha çok zenginleşirken fakir yine fakir. Şimdi son açıklanan TOKİ taksitlerine bakınca Asgari Ücretli TOKİ’den ev alabilir mi? Belki ismi kuradan çıkar da AKP’li bakanın açıkladığı gibi borç alamaz, dişini sıkamaz, ekstra işte çalışamaz ise mecbur hali vakti yerinde birine hakkını devretmek zorunda kalır ve AKP ile hayaller yine suya düşer” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica