Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Başkan Hürriyet: “Atamızın ışığında, daima O’nun izindeyiz”

Başkan Hürriyet: “Atamızın ışığında, daima O’nun izindeyiz”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84. yıldönümü nedeniyle 10 Kasım mesajı yayınlayan İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, “Ölümünden 84 yıl sonra bile fikirleri, devrimleri, ilke ve kararlılığıyla; öngörüsü ve ışığıyla yolumuzu aydınlatan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün daima izindeyiz” ifadelerini kullandı – akarhaber

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’üncü yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Hürriyet mesajında şu ifadelere yer verdi: Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı; bağımsızlığın ve egemenliğin hem kahramanı hem de sembolü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 84’üncü yılında rahmet, saygı ve özlemle anıyoruz.

“84 YIL SONRA BİLE ÖNDERLİK EDİYOR”

Ölümünden 84 yıl sonra bile fikirleri, devrimleri, ilke ve kararlılığıyla; öngörüsü ve ışığıyla yolumuzu aydınlatan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizim çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma, gerçek anlamda demokrasiye geçme, kadın erkek eşitliğini sağlama, sosyal hukuk devletini hayata geçirme ve kimsesizlerin kimsesi olma mücadelemize önderlik ediyor.

“DAİMA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Cumhuriyet’in ilanından aylar öncesinde gerçekleştirdiği ilk ve tek basın toplantısıyla İzmit’ten dünyaya Cumhuriyet’in müjdesini veren, İzmit’i birçok kez ziyaret ederek onurlandıran Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğumuz özlem hiçbir zaman bitmeyecek. Atatürk’ü son yolculuğuna uğurlayan İzmitliler olarak; bizlere bağımsızlığımızı sunan, 84 yıl sonra bile yolumuzu aydınlatan Atatürk’e borcumuzu bize mirası olan Cumhuriyetimize ve bağımsızlığımıza daima sahip çıkarak ödeyeceğiz.

“KAHRAMANLAR ÖLMEZ”

Ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda yol göstericiliğine daha çok ihtiyaç duyduğumuz, yüceliğini daha fazla anladığımız Başkomutanımız Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü eserleriyle birlikte sonsuza kadar yaşatmak, her adımımızı O’na yakışır bireyler olarak atmak, cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe ve bağımsızlığa sıkı sıkıya sarılmak hepimizin en önemli görevidir. Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi başkomutanımız, dünya lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84.yıl dönümünde saygı, rahmet, minnet ve özlemle anıyorum. Kahramanlar ölmez.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica