Raporlar

Başkan Hürriyet: Büyükşehir, Bitmeyen Yürüyüş Yolunu bitmiş gösteren firmaya neden ceza uygulamadı?

Başkan Hürriyet: Büyükşehir, Bitmeyen Yürüyüş Yolunu bitmiş gösteren firmaya neden ceza uygulamadı?

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, meclis toplantısında “Bize ‘Yandaşa verdiler’ diye başlıklar attırdığınız Yeni Cuma Parkı’nda çalışmaları bitiremeyen firmaya biz ceza uyguladık. Peki, Büyükşehir Belediyesi Yürüyüş Yolu bitmemesine rağmen neden ceza uygulamadı? dedi – akarhaber

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 2022 yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü meclis toplantısında AKP meclis üyelerinin iddialarına cevap verdi. Başkan Hürriyet, “Biz, Yeni Cuma Parkı’nı bitiremeyenlere bir dünya ceza uyguladık. Peki, Büyükşehir tamamlanmayan Yürüyüş Yolu’nu tamamlanmış gibi gösterip firmaya neden ceza uygulamadı?” dedi.

YENİ CUMA’DA 1 SENE TRAFO YERİ İÇİN UĞRAŞTIK

Başkan Hürriyet, Yeni Cuma Parkı’nda sizin atadığınız kurul başkanının diretmesi yüzünden tam bir sene trafo yeri için uğraştık. Yeni Cuma’da hem ekonomik sıkıntılar hem de trafo yeri nedeniyle zaman kaybı yaşandı. Ekonomik koşullar nedeniyle de firma yapamadı. Yeni Cuma ihalesi oldu ve basın mensuplarına aynen şu manşetleri attırdınız; ‘Yeni Cuma ihalesini yandaşa verdiler’. Yeni Cuma’da çalışmaları bitiremediler. Bir dünya ceza uyguladık. Üstüne bir de yasaklı hale getirdik. Hani yandaşımızdı?” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR NEDEN CEZA UYGULAMADI?

Hürriyet, “Peki, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yürüyüş Yolu’nda Kamu İhale Kurumunun ‘yanlış ihale yönetimi kullanmışsınız’ deyip iptal ettiği 37 milyonluk ihaleyi, yüzde 80’i tamamlanmış gibi göstererek adamın parasını ödeyip sonra kendi elemanlarıyla tamamlamadı mı? Burada neden ceza uygulamadınız?” Sorularını AKP’li meclis üyelerine yöneltti. Hürriyet’in soruları yanıtsız kaldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica