Genel

Başkan Hürriyet, “İşsiz vatandaşlarımız için istihdam ofisini açacağız”

Başkan Hürriyet, “İşsiz vatandaşlarımız için istihdam ofisini açacağız”

İzmit Belediye Nisan Ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşim 1. Oturumunda meclis üyelerine 2021 Faaliyet Raporu’nun sunumunu yapan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, personel istihdamında yapılan liyakat usulüne uygun sınavlar ve hayata geçirilecek istihdam ofisi ile ilgili bilgi verdi

İzmit Belediye Nisan Ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşim 1. Oturumunda meclis üyelerine geride bıraktığımız 2021 yılının Faaliyet Raporu’nun sunumuna devam eden İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, belediye bünyesinde işe alınan personeller için liyakat usulüne uygun gerçekleştirilen uygulamalar ve işsiz vatandaşlar için yakın zamanda açılacak olan istihdam ofisi ile ilgili çalışmaları katılımcılarla paylaştı. Belediyenin kendi öz gücü ile birçok şeyi yapmaya çalıştığını belirten Hürriyet devamında şu ifadelere yer verdi; “Hizmet alımı yerine istihdam sağlayarak çok ciddi olarak kendi öz gücümüzle birçok şeyi yapmaya çalışıyoruz yapabildiğimiz kadar. Elbette ki personel eliyle her şeyi yapamayabiliriz ama birçok şeyi, kolonyadan dezenfektan üretimine kadar çok ciddi bir üretim yapmaya çalışıyoruz. Bunu da istihdamla, istihdamı da gerçekten özellikle teknik personel konusunda ciddi sınavlarla, bağımsız kurullarla, ilgili odalardan, ilgili meslek kuruluşlarından, üniversitenin bölüm başkanlıklarından ve hocalardan destek isteyerek ciddi bir bağımsız kurul eliyle sınavlar yapıyoruz ve bu sınavlar sonucunda da hem istihdamı destekleyen hem de teknik anlamda yeterlilik düzeyi yüksek çalışma arkadaşlarıyla da çalışma fırsatımız oluyor.

PROFESYONEL BİR KARİYER VE İSTİHDAM OFİSİ

Tabi ki işsizlik şu anda günümüzün en büyük problemlerinden bir tanesi. Bunun için de yakın zamanda faaliyete geçireceğimiz istihdam ofisi çalışmamız var. Çalışmamızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Burada Belsa Plaza içerisinde kiralamış olduğumuz bir alanı istihdam ofisi olarak düzenliyoruz. Büyük bir kısmı tamamlandı. Yakın zamanda personel desteği ile birlikte burada artık profesyonel bir şekilde işsiz olan insanlarımıza gerek eğitim gerekse köprü görevi görerek bu konuda ciddi bir istihdam yaratmak ile ilgili çalışmalarımızı bu istihdam ofisinden işsizliğe bir nebze de olsa çare olması açısından profesyonel bir kariyer ve istihdam ofisi sistemi oluşturmaya gayret ediyoruz. Yakında da açılışını yapacağız.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica