Genel

Başkan Hürriyet: “Toplu İş Sözleşmesi dönemimizin yüz akıdır”

Başkan Hürriyet: “Toplu İş Sözleşmesi dönemimizin yüz akıdır”

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Nisan ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşimi 1. Oturumunda 2021 yılı faaliyet raporunun sunumunda gerçekleştirdikleri toplu iş sözleşmesinin eşit işe eşit ücret anlayışıyla imzalandığını belirterek, “Bu toplu sözleşme dönemimizin yüz akıdır” dedi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet Nisan ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşimi 1. Oturumunda 2021 yılı faaliyet raporunun sunumunu gerçekleştirdi. Başkan Hürriyet faaliyet raporu konuşmasında, “Dönemimiz içerisinde çok önemli bir Toplu İş Sözleşmesine imza attık. Ben bunu çok önemsiyorum. Göreve geldiğimizde 49 ayrı iş tanımı vardı. Biz eşit işe eşit ücret sağlayabilmek için 7 ayrı iş tanımına indirdik bu sayıyı ve 10 yıllık KHK mağduriyetini bir sözleşmede giderdik.

1 MAYIS İKRAMİYESİ VE ÇALIŞMA SAATİ

Yüzde 70’e varan zamlar verdik. Söz verdiğimiz üzere haftalık çalışma süresi olan 45 saati 40 saate düşürdük. Hala diğer belediyelerde 45 saat olarak geçmeye devam ediyor. 5 5 olan ikramiye bizim imzaladığımız toplu sözleşmeyle birlikte ilk yıl 30 ikinci yıl 36 ikramiyeye çıkmış bulunuyor. İlk defa 1 Mayıs ikramiyesi bizim yönetimimizle bu toplu sözleşmeyle yürürlüğe girmiş oldu. Bunun dışında birçok ek sorumluluk ücretini de veriyoruz. Bu toplu sözleşme dönemimizin yüz akıdır.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica