Siyaset

Başkan Keleş’ten Profesör Sofuoğlu’na Tepki

Başkan Keleş’ten Profesör Sofuoğlu’na Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun meclisteki kavgada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e saldıran AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’a destek vermesine tepki göstererek, “Bir öğretim görevlisinin kavgayı meşrulaştırmasını asla kabul edemeyiz. Üniversite yönetimi gerekeni yapmalı” dedi – akarhaber

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün, başına yumruk atarak yoğun bakıma kaldırılmasına neden olan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık hakkında “Adamın dibiymiş anlayana anladığı dilden konuşmuş” ifadelerini kullandı. Sofuoğlu’nun bu sözlerine tepki gösteren CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, “Türkiye Büyük Millet Meclisinde istemediğimiz bir görüntü yaşandı ve AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın saldırısına uğrayan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, yoğun bakıma kaldırılarak ölümden döndü. Yaşanan bu olayı tasvip etmemiz asla mümkün değil, milletin meclisi kavga yeri değildir. Yaşanan bu olayın ardından ise ne yazık ki yine istemediğimiz bir olay yaşandı. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun kavgada neredeyse bir kişinin ölümüne neden olacak olan AKP’li vekili savunarak ‘adamın dibiymiş’ açıklamalarına şahit oldu. Bunu diyenin bir profesör olması ne kadar acı, yazıklar olsun” dedi.

BÖYLE BİR ZİHNİYETİN ÜNİVERSİTEMİZDE YERİ YOK

Başkan Keleş, Sakarya Üniversitesi yönetimine çağrıda bulunarak, “Yaşanan bu olayın ardından ilime, bilime katkı sunması beklenen geleceğimin teminatımız olan gençlerimizi, çocuklarımızı emanet ettiğimiz Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun sosyal medya hesabından saldırıyı gerçekleştiren vekili desteklemesi asla kabul edilebilir bir durum değildir. Kavgayı meşrulaştırmak ve bir insanın neredeyse ölümüne neden olacak bir kişiyi destekleyen öğretim görevlisine gereken yapılmalıdır. Bu zihniyette olan bir insanın Sakarya Üniversitesi’nde yeri yoktur. Üniversitemizi bu zihniyette bir insanın kirletmesine müsaade edilmemelidir. Daha öncede üniversitelerimizi farklı isimlerle kötüleyen bu kişinin hakkında Sakarya Üniversite yönetimi soruşturma başlatmalı ve görevinden uzaklaştırmalıdır” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica