Siyaset

Gergerlioğlu: “Fethiye Caddesi Perişan Ediliyor”

Gergerlioğlu: “Fethiye Caddesi Perişan Ediliyor”

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Fethiye Caddesinde Halk İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında perişan ediliyor!” – akarhaber

Fethiye Caddesinde Halk, İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında perişan ediliyor!

Kocaeli İzmit’te en çok vatandaşımızın olduğu, İstanbul’un İstiklal Caddesi gibi olan bir yer burası Fethiye Caddesi fakat gördüğünüz gibi karşımızda tarihi vakıf İşhanı ve halen 6-7 aydır yapım çalışmalarına başlanmıyor ve vatandaş mağdur! İzmit Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında bir ihtilaf var!

Giriş aşağıdan sağlansın diyor İzmit Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kavşak noktasından girişe izin vermiyor! Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de diyor ki: “Yukarıdaki kavşak noktasından giriş yapılsın.” Ona da İzmit Belediyesi izin vermiyor! Bu inşaat yapılamıyor! Vatandaşlar mağdur oluyor! Moloz yığınları, kumlar dökülmüş. Şehrin ortasında bir başka skandal görüntü İki belediye birbirine girmiş, birbirine iş yaptırmıyor! Vakıf iş hanındaki yöneticiler de bir an evvel bu işin bitmesini istiyor. Niye bu işler önceden düşünülmüyor diye sormak isterim? Büyükşehir belediyesi kendi yürüyüş yolu zarar görmesin istiyor ki orada da iyi bir işçilik yapılmadı. İzmit Belediyesi Fethiye Caddesi zarar görmesin istiyor, buradaki çalışmalar da zaten çok uzamıştı çalışmalar az çok bitti gibi görünüyor bu sefer de böyle bir skandal ortaya çıktı. Bu iş hanı yıkıldı Aziz Nesin romanı gibi bir şey; peki bu iş hanı nasıl yapılacak? Buraya iki belediye de araba sokmak istemiyor iki farklı yerden! Maalesef bir Türkiye klasiği ile karşı karşıyayız. Vatandaş mağdur oluyor, biz bu durumun bir şekilde çözülmesini istiyoruz.

Bu durumu HDP olarak kabul etmiyoruz, kınıyoruz

Halkların Demokratik Partisi olarak bu iki belediyenin bu itiş kakışın bitmesi ve vatandaşın mağduriyetin bitmesi gerektiğini söylüyoruz o yüzden burada alandayız! Gördüğünüz gibi moloz yığınları, inşaat malzemeleri burada olacak iş değil! Şehrin merkezi, en muteber caddesi İzmit’in ve hal de bu! Buna nasıl bir çözüm bulunacak Halkların Demokratik Partisi Kocaeli Milletvekili HDP İl ve İlçe yöneticilerimiz, İzmit İlçe Eş Başkanımız da burada. Kendisi de tespitleri yaptı, bu durumu hep birlikte takip edeceğiz kabul etmiyoruz, kınıyoruz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica