Genel

Başkan Kocaman’dan 17 Ağustos Mesajı

Başkan Kocaman’dan 17 Ağustos Mesajı

Kartepe Belediye Başkanı Av.M. Mustafa Kocaman, 17 Ağustos 1999 büyük Marmara depreminin 23’ncü yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı

Başkan Kocaman mesajında;

Başta Kocaelimiz olmak üzere Marmara Bölgemizi etkileyen ve ülkemizi derin acılara boğan ve binlerce canımızı kaybettiğimiz 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin üzerinden 23 yıl geçti. Ancak yaşanan acılar halen daha yüreklerimizde tazeliğini koruyor. Allah bir daha böyle bir acı yaşamaktan korusun.

Eşsiz güzellikteki ülkemizin etkili ve yıkıcı bir deprem kuşağı üzerinde olduğunu biliyoruz. Deprem gerçeğinin yıkıcı ve tahrip edici etkilerini; sağlıklı, planlı kentleşme, bilinçlendirme ve farkındalık eğitimleri, yapı ve inşaat endüstrisinin tüm bileşenlerinin teknik ve vicdanı sorumluluğunu yerine getirmesiyle en aza indirme gayretindeyiz. Deprem değil, tedbirsizlik öldürücüdür.

Kartepe Belediyesi olarak deprem ve diğer felaketlerde mal ve can kaybının yaşanmaması için yasal mevzuatların bizlere verdiği yetki ve sorumlulukları kararlılıkla uygulanmaktayız. Depreme dayanıklı yapılar ve yerleşim alanlarının oluşturulması konusunda tüm hassasiyetimizle ve ekibimizle birlikte görevimizin başındayız. Bu vesileyle 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybeden tüm hemşehrilerimizin acı kaybını yüreğimizde hissederken, bir kez daha rahmetle anıyor, depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica