Siyaset

Başkan Yıldızlı’nın 17 Ağustos mesajı

Başkan Yıldızlı’nın 17 Ağustos mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı yaralarını hala sarmaya çalıştığımız 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin yıldönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı

Başkan Yıldızlı, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“Asrın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nde yaşananların acısını hala yüreğimizde taşıyoruz. Binlerce canın yitip gittiği, binlerce kişinin evsiz kaldığı bir gecede, koca bir şehirde hayat ışığının nasıl söndüğüne en ağır şekilde şahitlik ettik. Gündelik hayatlarımızda çok şey sığdıramayacağımızı düşüneceğimiz 45 saniyelik bir süre içerisinde, bundan tam 23 yıl önce kaç yakınımızı yitirdiğimizi bile sayamadık. Depremin değil, binaların insanları öldürdüğünü gördük.

Alınmamış önlemler, deprem gerçeğini görmemezlikten gelerek yapılan binaların, usule aykırı imar projelerinin, rant uğruna tüm kıyılarına dolgu yapılan Körfez’in binlerce kişinin hayatına nasıl mal olduğunu gördük. Her yerde bas bas dile getirdiğimiz deprem gerçeği maalesef hala görmemezlikten geliniyor. Hala rant uğruna imarda 4 kat gözüken evler 8 kata kadar çıkartılıyor, bir anda olmayacak yerlerden konut projeleri türüyor, Marmara Denizi Derince, Körfez kıyılarında hala doldurulmaya devam ediliyor. Deprem için farkındalık yaratmak sadece müze açmakla, anma programları düzenlemekle olmuyor. Deprem gerçeğine uygun olarak izlenecek bir yerel politikaya ihtiyacımız var.

Buradan tüm yönetim kadrolarına sesleniyorum; kenti rant uğruna teslim ettiğiniz, ihale verdiğiniz, imarda değişiklik yaptığınız o çok sevdiğiniz yakınlarınızı, kıramadığınız dostlarınızı da depremde kaybedebilirsiniz. Başka bir Kocaeli yok. Bu kentte yaşayan herkes bir depremzededir. 23 yıl önce bu şehirde taş üzerinde taş kalmadığında bile yuvamızı terk etmedik, edemedik. Gelin, onca acıya rağmen hala dimdik ayakta durmaya çalışan Kocaeli’mize köstek değil, destek olalım. 17 Ağustos Gölcük Depremi’nde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica