Siyaset

CHP’li Tanal: AKP Eşekle Su Taşınan Köyü Görsün

CHP’li Tanal: AKP Eşekle Su Taşınan Köyü Görsün

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Şanlıurfa’da bir dizi ziyaretlerde bulunarak sıkıntıları ve talepleri dinledi

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ ve parti yönetimi tarafından karşılanan İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ilk olarak susuzlukla mücadele eden ve eşek ve katılar su kuyularından su taşımak zorunda kalınan Siverek ilçesindeki Çukurca köyünü ziyaret etti. Eşek ve katırla su ihtiyaçlarını karşılayan köylüler ile bir araya gelen Tanal’a köylüler yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

AKP İKTİDARI MASAL ANLATIYOR

Su ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiklerini ifade eden köylüler çocuklarının hastalıklarla mücadele ettiğini belirtti. Köylülerin sorunlarını dinlemek için Çukurca köyüne geldiklerini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Gördüklerimiz karşısında gerçekten şaşkınız. Çukurca köylülerimiz eşek ve katırların sırtında su taşıyarak evlerine su götürmek için mücadele ediyor. 21’inci yüz yılın Türkiye’sinde Siverek Çukurca’da su yok. Köylülere tankerlerle su satılıyor. Halk aldıkları suları kuyulara boşaltarak korumaya çalışıyor. Kuyuda hayvan ölüsü, toprak, toz kirden geçilmiyor. Bu yüzden de çocuklarımız hasta oluyor. Uçuyoruz, havalanıyoruz masalları anlatan AKP iktidarı temsilcilerini eşek sırtında kirli su taşınan Siverek’in köylülerine davet ediyoruz.” dedi.

ESNAFIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve beraberindeki CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ Suruç ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafların yaşadıkları sorunları dinleyen Tanal, “Esnafımızın yaşadığı sorunları çok iyi biliyoruz. Birçok esnafımız siftah yapmadan akşam evine gitmek zorunda kalıyor. Esnafımızın sorunlarının çözümü noktasında da parti olarak elimizden geleni yapacağız. Her zaman esnafımızın yanındayız” diye konuştu.
Suruç ilçesine bağlı Yazı Köyü’nü de ziyaret eden Tanal ve beraberindekiler su tahliye sistemi olmadığı için 3 yıldır evleri, tarım alanları ve yolları su altında kalan vatandaşlarla bir araya geldi. Yaşadıkları sıkıntıları Tanal’a ileten vatandaşlar çadırda banyo yapmak zorunda kaldıklarını üç yıldır bir türlü sorunlarının çözülmediğini dile getirdiler. Halfeti ilçesinde de esnaf ziyaretinde bulunan ve vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Tanal sıkıntıları ve talepleri dinledi.

Türk Emekliler Derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı Mehmet Karagöz ve yönetim kurulu üyeleriyle de buluşan Tanal emeklilerin sorunlarını dinledi. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın en büyük sıkıntılarından birisinin de sürekli yaşanan elektrik kesintileri olduğunu ifade ederek, “Faturaları yüksek rakamdan kesen DEDAŞ bari Şanlıurfalıları elektriksiz bırakma ama inşallah bu sorunu da biz çözeceğiz.” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica